Multikulturní adaptační a integračních aktivity

Přeložit tuto stránku do ukrajinštiny / Перекладіть цю сторінку українською мовою

Připravujeme, ve spolupráci s partnery, multikulturní adaptační a integrační aktivity s názvem Barevný podzim 2022 za účelem podpořit ukrajinské uprchlíky, dospělé i děti, v prolínání se do většinové, místní společnosti. Kromě poskytované standardní podpory formou poradentsví, doprovázení, materiální a potravinové pomoci, jde tedy o přispění k poznání a pochopení způsobu života v regionu.

Barevný podzim 2022 (pozvánky budou zveřejněny v dostatečném časovém předstihu)

• Naše tradice
    • 12. 10.2022, 10 -11 hodin
      • Zálešná I/3222, zahrada (v případě deště zrušeno)
    • podzim na moravské zahradě
    • ochutnávka – pečené brambory, opékané ´špekáčky´, ovocné nápoje
    • děti - výroba malého dráčka (dekorace)
    • poradenství, možnosti potřebné pomoci

• Podzim. Ubývá sluníčka, přibývají mlhy a chlad ... (výroba podzimní dekorace)
    • 25.10.2022, 14 - 16 hodin
    • výroba podzimní / zimní dekorace, vzájemné sdílení na téma: Naše tradice
    • chcete-li vyrábět a odnést si domů vlastní výrobek - nutná rezervace do 23.11.2022, E: info@zlin.charita.cz
    • atrakce a zábava pro děti
    • poradenství, možnosti podmoci a podpory

• Adventní čas, doba očekávání ... (výroba adventní / vánoční dekorace)
    • 29.11.2022, 14 - 16 hodin,
    • výroba adventní / vánoční dekorace, vzájemná sdílení na téma adventu
    • chcete-li vyrábět a odnést si domů vlastní výrobek - nutná rezervace do 27.11.2022, E: info@zlin.charita.cz
    • atrakce a zábava pro děti
    • ... a také se blížící svátek sv. Mikuláše, kdy v předvečer u nás chodí spolu s družinou k dětem nadělovat dobroty
    • poradenství, možnosti podmoci a podpory

• My sme Valaši ...
    • Zlínsko, to je Valašsko, Slovácko a Haná

• Pelmeně. Kdo by je nechtěl ochutnat
    • ukrajinské maminky vaří uživatelům Domovinky - centra denních služeb

Jste z Ukrajiny a chcete se zapojit do programů či příprav?
Jste místní a chcete jakkoliv pomoci?
Kontaktujte nás: T: +420 731 646 933, E: info@zlin.charita.cz

Barevný podzim 2022, uskutečněné aktivity

Barvy podzimu 2022´motýlí´

Barvy podzimu

čtvrtek, 15.09.2022, 14 - 17 hodin

Bylo příjemné zase se vidět a užít si společné chvíle. I když v chladu a s dešťovými průtržemi, které byly nakonec důvodem k předčasnému ukončení programu. Zábavní multigenerační odpoledne, které se koná tradičně v první polovině září v zahradě Domovinky - centra denních služeb pro seniory, kde je zvána široká veřejnost. Letos poprvé byli s pozvánkou osloveni dospělí s dětmi, kteří v důsledku války opustili své zničené domovy, rodiny, přátele. Jedna z maminek uvolila, že se svým krátkým tanečním vystoupením bude závěrečným překvapením pro přítomné. Z důvodu nepříznivého počasí mnozí pozvaní zvolili teplo domova, ne všichni účinkující hosté stanuli na pomyslném pódiu.

Bavíme se v Rodinném zábavním parku

Bavíme se v Rodinném zábavním parku Galaxie Zlín

úterý, 27.09.2022, 14 - 16 hodin

poděkování za vstřícnost Dětské centrum Galaxie Zlín, Sportovní areál Vršava, Kostelec 679, Zlín

Na děti zde čekala spousta atrakcí. Musely se hodně snažit, aby si všechny nabídnuté atrakce osahaly. I proto bylo velmi příjemné, že všichni mohli zůstat v centru až do pozdního odpoledne - poděkování vedení zábavního parku. Během dovádění děti odpočívaly při tvorbě buttonků. Nejčastěji je vyráběly pro sebe a maminky. Takže nejvíce barveným obrázkem byla srdíčka. Dospělí během jejich hry trávili čas u kávy, na kterou je Charita pozvala, sdíleli své zkušenosti, radosti i starosti, využili poradenství, na řadu přišly i možnosti potřebné pomoci, ať už u nás, či přímo na Ukrajině.

Podpora rodin v arcidiecézi, které v důsledku války opustily své zničené domovy, rodiny, přátele

Celkem devatenáct charit z Jihomoravského, Olomouckého a Zlínského kraje je zapojeno do projektu Arcidiecézní charity Olomouc: ´Podpora integrace a adaptace uprchlíků z Ukrajiny v důsledku válečného konfliktu´, v rámci dotačního programu Integrační služby pro držitele speciálního víza a dočasné ochrany 2022, Ministerstva vnitra České republiky.

nositel projektuvyhlašovatel dotačního programu Integrační služby pro držitele speciálního víza a dočasné ochrany 2022