Děti by neměly být ochuzeny o vzdělání, ani zájmové kroužky a čas s vrstevníky aneb ´tříkrálovka´ pomáhá
1. září 2023 Články

Je prvního září. Prázdniny jsou minulostí. Žáci a studenti znovu usednou do školních lavic. A v mnoha domácnostech, ať už s jedním či více dětmi přemítají, jak zvládnou nákup standardních pomůcek, co se ve škole dozví k cenám stravy, zda děti budou moci navštěvovat v plném rozsahu mimoškolní a volnočasové aktivity. A co teprve až přijde čas pro adaptační pobyt, lyžařský kurz či školu v přírodě... Pro všechny, kdo se takovými úvahami trápí, je tu vzkaz Charity Zlín:

Jsme připraveni těm, kteří jsou v životní nesnázi, pomoci. Rychle, nestranně, diskrétně, bez poplatků

• vybavenost do škol – základní pomůcky včetně očacení pro výchovu tělesnou, výtvarnou, plavání, ... speciální pomůcky (pro různé učňovské obory …); stravování
  • školní hrazené aktivity – adaptační pobyty, lyžařské kurzy, škola plavání, divadlo, ...
  • mimoškolní aktivity (sport, ZUŠ …) – školné, zapůjčení hudebního nástroje, vybavenost pro sport včetně ošacení
  • ubytování, doprava  koleje, internáty a domovy mládeže, pravidelná cesta do školy,  …
Sešity a obaly s obrázky, jako většina spolužáků, naše děti nikdy neměly.
O vybavení penálu a kvalitě výtvarných potřeb ani nemluvím. Letos je to jinak.

Moc Vám děkujeme za pomoc. I díky Vám se všechny do školy hodně těší. Radka

Podpora je realizována po vyčerpání všech dostupných možností pomoci, a to díky tak velkému dílu, jakým je Tříkrálová sbírka. Sotva se z ulic vytratí koledníci, Charity doladí, dle aktuálního výnosu sbírky ve své působnosti, první nastavené záměry z posledních měsíců roku předešlého a začnou intenzivně pracovat na jejich realizaci. Hlavním a dá se říci, že ve většině let i finančně největším zlínským projektem, je ten s názvem Přímá pomoc osobám v nepříznivé životní situaci, primárně na Zlínsku. Cíl Charity Zlín: Důstojný život pro každého člověka v každé situaci.

Neváhejte se obrátit na ty, kteří Vám pomohou hledat cestu bez velkých překážek. Čas běží rychle!

Občanská poradna Charity Zlín poskytuje své služby od roku 2006 v pracovní dny ambulantní i terénní formou v počtu minimálně devatenáct intervencí za týden, a to na základě ústní smlouvy seniorům, osobám v krizi a rodinám s dětmi. Posláním služby je poskytovat podporu a pomoc občanům, jejichž sociální a zdravotní stav je pro ně momentálně omezující a kteří svou nepříznivou životní situaci vnímají jako neodkladnou a nemohou ji zvládnout vlastními silami. Služba ctí své zásady – nezávislost, nestrannost, diskrétnost, respektování, které vycházejí z Etického kodexu občanských poradců a Asociace občanských poraden.

Máte pocit, že život se Vám bortí pod rukama a Vy se svými starostmi padáte ke dnu?
Dohnaly vás dluhy, exekuce? Cítíte, že potřebujete podporu a pomoc, ale ostýcháte se komukoliv svěřit? Neváhejte oslovit ty, kteří Vám mohou ukázat správný směr.

Občanská poradna Charity Zlín, finanční podpora 2023: Zlínský kraj - Program pro poskytování finanční podpory z rozpočtu Zlínského kraje k zajištění dostupnosti sociálních služeb na území Zlínského kraje pro rok 2023 a Program pro poskytování finanční podpory z rozpočtu Zlínského kraje pro sociální služby na území Zlínského kraje pro rok 2023, statutární město Zlín a dárci - děkujeme. Bankovní spojení ČS, a.s., č.ú. 1400878319/0800.

Titulní fotografie zdroj pixabay.com

Ing. Pavla  ROMAŇÁKOVÁ