Střípky z centra denních služeb

Charita Zlín, to je ruka podaná v nesnázích. Více jak třicet let
6. června 2022 Články

Charita Zlín, to je ruka podaná v nesnázích. Více jak třicet let

Charita Zlín 1991-2021. "Tak, jako je dobré se zastavit, pokud člověk dosáhne nějakého jubilea, tak to určitě není na škodu i při jubileu organizace. V minulém roce jsme si připomněli 30. výročí od ustanovení Charity Zlín otcem arcibiskupem. Bohužel díky covid-19 nebylo možné uspořádat žádnou společenskou akci, na které bychom toto výročí oslavili. Když jsme tedy nemohli oslavit 30. výročí, tak jsme se rozhodli, že oslavíme 30+1. výročí. V pátek, 3. června 2022, ve zlínském kostele Panny Marie Pomocnice křesťanů od půl šesté hudbou s Add Gospel a následnou mší svatou, celebrovanou vizovickým děkanem P. Vítem Hlavicou," přibližuje ředitel Vlastimil Vajďák.

"Aktivity maminku motivovaly. Děkuji za službu domovinka," napsal pan Josef
3. května 2022 Články

"Aktivity maminku motivovaly. Děkuji za službu domovinka," napsal pan Josef

Paní Blahová, děkuji Vám i kolegyním za službu domovinka, kterou zajišťujete. Moje mamka ji využívala. Byla to pro ní pozitivní změna, nebyla dopoledne sama, kdy doma nikdo nebyl. Komfortní bylo zajištění dopravy. Aktivity - zpěv, čtení, modlitba, vyrábění aj. - jí pomohly alespoň částečně stimulovat k činnosti. Zajímavý a pěkně upravený je prostor - vilka - kde službu nabízíte. Děkuji Vám, ať se dílo daří a klientům se u Vás líbí. Josef Popelka

"Cítím se tu lepší, jako doma," svěřila se uživatelka v dotazníkovém šetření 2021
25. března 2022 Články

Kvalita = hodnota, jakost, vlastnost věci. Dobrá kvalita či vysoká jakost, v našem případě nikoliv věci, ale sociální služby, představuje maximálně spokojeného uživatele služby. A je to právě on, uživatel, kdo s jistotou určuje onu kvalitu poskytované sociální služby. Každoročně předkládané anonymní dotazníkové šetření bylo opět nabídnuto uživatelům ambulantního centra seniorů Domovinka. A co z něj vyplynulo? Třeba, že senioři oceňují úsměv na tváři a dobrou náladu pracovnic přímé péče a také že cítí, že je to od srdíčka.

Domovinka 2022. Jakpak je dnes u nás ...
31. ledna 2022 Články

Domovinka 2022. Jakpak je dnes u nás ...

"... u nás doma? Jestlipak tam ještě hučí jez, jestlipak se zvedne hejno hus, mých bílých hus, když na ně štěkne pes?" Mladší generace asi netuší, ale ti starší by i možná uměli text Jiřího Voskovce a Jana Wericha, v podání Evy Pilarové, přezpívat. Patří mezi ně i uživatelé denního centra pro seniory, osoby starší 65-ti let, kteří v pracovní dny využívají nabízené základní, ale i fakultativní činnosti sociální služby. Tak tedy, jakpak je dnes u nás v Domovince?

Domovinka 2021. Jakpak je dnes u nás ...
23. prosince 2021 Články

Domovinka 2021. Jakpak je dnes u nás ...

Barvy podzimu 2021. S připomínkou sv. Ludmily, patronky zlínské Domovinky
9. září 2021 Články

Barvy podzimu 2021. S připomínkou sv. Ludmily, patronky zlínské Domovinky

Setkání všech, napříč generacemi, kteří se chtěli příjemně bavit, poklábosit, něco dobrého zakousnout. Podtitulet barevného odpoledne: ´S připomínkou svaté Ludmily´. Tu si za svoji patronku zvolili před lety pracovníci a uživatelé Domovinky-centra denních služeb pro seniory. A protože je letos Rok svaté Ludmily (u příležitosti 1100 let výročí smrti), upomíná se v naší zemi více, než jindy. Bylo příjemné zase se vidět a užít si krásný den společně. Akci finančně podpořilo statutární město Zlín.

"Maminka se začala zajímat o více věcí než dosud," uvedla v děkovném dopise paní Renata
1. února 2021 Články

Chtěli bychom Vám touto cestou moc poděkovat za péči, kterou jste věnovali třikrát v týdnu naší devadesáti tří leté mamince v Domovice-centru denních služeb pro seniory. Prostředí baťovské vily se zahradou se nám velmi líbilo a ocenili jsme možnost posezení venku v altánku nebo pod stříškou u vchodu. Dopolední aktivity byly vždycky velice pečlivě připravené a rozvíjely myšlení seniorů, ať už šlo o křížovky, slovní fotbal, rébusy, zpěv, společné čtení, vyprávění, vyrábění z papíru, dokonce vaření nebo pečení, osazování truhlíků do oken. Žádné bezduché sezení u televize.