Ošacení pro osoby v krizi

sbírka ošacení a výdej od 16. září 2021

Sbírka pomáhá osobám v nepříznivé životní situaci

Prioritně uživatelům služeb Charity Zlín a obyvatelům Zlínska, a to na základě potvrzení Sociálního odboru statutárního města Zlína, obce, farnosti. V době mimořádných situací pomáhá sbírka také v zahraničí, kde je ošacení distribuováno prostřednictvím vyhlašovatele, nejčastěji Arcidiecézní charity Olomouc.

Poděkování dobrovolníkům, kteří se podílejí na třídění ošacení. Poděkování dárcům, že respektují pravidla viz.níže.

Adresa služby příjem a výdej ošacení

VŠEOBECNÉ informacer

• přijímáno je ošacení praktické, funkční, čisté
  • zabaleno v uzavřeném obalu (zatahovací igelitový pytel)
  • v době letních měsíců a školních prázdnin během roku je příjem a výdej ošacení přerušen (aktuální informace web, facebook, telefon, e-mail); náhradním řešením jsou (zdarma) sběrné kontejnery či dvory stejně, jako když
  • ošacení není praktické, funkční atp. - je toto možné zdarma odevzdat do kontejnerů k tomu určeným na území měst a obcí (provozovány jiným subjektem) nebo některého ze Sběrných dvorů na území města Zlína
  • Charita Zlín neprovozuje kontejnery na sběr ošacení na Zlínsku
  • Charita Zlín neodpovídá za to, jakým způsobem potřební se získanou materiální pomocí naloží
  • ošacení není vydáno osobám vykazujícím zjevné známky opilosti nebo požití omamných a psychotropních látek

PŘÍJEM ošacení formou daru výhradně v čase k tomu určeném

• pracovní čtvrtek   11:00 - 14:00 a 15:00 - 17:00 hodin
  • v době letních měsíců a školních prázdnin během roku příjem přerušen
  • Charita Zlín neprovozuje kontejnery na sběr ošacení rozmístěné na území Zlínska
  • poděkování dárcům ošacení

• PODMÍNKY přijmu ošacení

• přijímáno bez poplatku
    • zabaleno v uzavřeném obalu (zatahovací igelitový pytel)
    • funkční a čisté (vyprané, potvrzení z čistírny není požadováno)
    • praktických materiálů i střihů pro muže, ženy, děti (spodní prádlo, trička, mikiny, bundy, rifle a manšestr kalhoty ...)
    • sezónní obuv zejména pro muže
    • spací pytle, ložní prádlo, ručníky, kapesníky ...
    • čistící a hygienické potřeby (mýdlo, šampon, deodorant, manikúra, hřeben, zrcátko, zubní kartáček atp.)
      • není přijímáno

• ošacení nečisté, mokré nebo zatuchlé
        • vybavení domácnosti (skříně, postele, kuchyňské linky) a elektrospotřebičů (funkční ledničky, pračky, žehličky, světla, radiopřijímače, přehrávače apod.)

VÝDEJ ošacení osobám v nepříznivé životní situaci; materiální pomoc není poskytnuta osobě, která vykazuje zjevné známky opilosti nebo požití omamných a psychotropních látek

• pracovní čtvrtek   11:00 - 13:00 hodin (dospělé osoby)
  • pracovní čtvrtek   15:00 - 17:00 hodin (rodiny s dětmi, poslední vstup 16:45 hodin)
  • v době letních měsíců a školních prázdnin během roku výdej přerušen