Tříkrálová sbírka na Zlínsku

Děkanát Vizovice a Zlín (část) 2. - 9. ledna 2022, záštitu převzal Mgr. Aleš Dufek, poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR

Tříkrálová sbírka vychází z lidové tradice. Avšak králové nekoledují pro sebe, ale ve prospěch lidí v těžké životní situaci. Obecným účelem sbírky je pomoc rodinám a lidem v nouzi u nás i v zahraničí a podpora charitního díla.

Darovat do kasičky králům

DRUŽINY KOLEDUJÍ DŮM OD DOMU ...
Budou u Vás králové putovat ulicemi?
Informujte se u zástupců obce, farnosti.

V případě zavedení epidemiologických opatření vládou, vydá Charita ČR dokument
o návazných postupech během sbírky.

Darovat do neputovní kasičky

Neputovní, tzv. statická kasička,
MŮŽE BÝT UMÍSTĚNA
ve svatostánku, na úřadě, v prodejně ...

Je takové místo i ve Vašem okolí?
Informujte se u zástupců města, obce, farnosti;
případně i zde (průběžně aktualizováno)

Darovat online

motto tří králů:
KAŽDÁ KORUNA POMÁHÁ

Vhoďte ji tedy do online kasičky. Zadáte-li název obce či PSČ,
budou finance přiřazeny spádové Charitě (Zlín), nebo si můžete vybrat organizaci,
jíž chcete dar poukázat.

Charity Zlín

Charita Zlín, Tříkrálová sbírka 2022

Sbírka na Zlínsku, v děkanátu Vizovice a Zlín

Záměry Charity Zlín na využití výnosu sbírky v roce 2022 - za podporu děkujeme ♥

♥ projekt Přímá pomoc osobám v nepříznivé životní situaci, primárně na Zlínsku ♥ projekt Nemocnice Milosrdných bratří Vizovice ♥ projekt Letní pobyt pro děti a mládež s diagnózou SMA a dystrofiemi ♥ projekt Internát pro nejchudší romské chlapce Kazaniak, Bulharsko ♥

Největší poděkování patří malým i velkým králům a vedoucím skupinek koledníků

Naše poděkování patří pracovníkům magistrátních, městských a obecních úřadů v jednotlivých obcích, duchovním správcům všech farností, místním asistentům Tříkrálové sbírky, kteří na sebe vzali odpovědnost za hladký průběh Tříkrálové sbírky ve své obci, již zmiňovaným vedoucím skupinek koledníků a samostným koledníkům, kteří jsou připraveni kralovat a v neposlední řadě také všem dobrým lidem, kteří přispívají a podporují tak charitu v její snaze pomáhat potřebným.

Pořadatelem Tříkrálové sbírky je Charita Česká republika se sídlem v Praze, a to dle osvědčení oznámení Magistrátem hlavního města Prahy ze dne 15. 10. 2012 č. j. S-MHMP/1327710/2012 a 1340351/2012 a v souladu s aktuálně platnými právními předpisy (zejm. z. č. 117/2001 po novele č. 120/2012 Sb. O veřejných sbírkách).

Tříkrálová sbírka 2021

• v naší zemi vynesla částku 81.476.288 Kč (vč. výnosu DMS a tzv. přímých darů)
  • v olomoucké arcidiecézi je to 14.526.495 Kč statické kasičky a 3.081.973 Kč online kasička
  • na Zlínsku ´kasičky´ Charity Zlín, ukrývaly 1.708.377,63 Kč, přičemž: neputující kasičky 1.170.434 Kč, online koleda 268.261 Kč; ostatní výnosy (DMS, poukázky ...) 269.682,63 Kč; děkujeme!

Charity ve Zlínském kraji: Oblastní charita Bystřice pod Hostýnem, Holešov, Oblastní charita Kroměříž, Svaté rodiny Luhačovice, Svaté rodiny Nový Hrozenkov, sv. Anežky Otrokovice, sv. Vojtěcha Slavičín, Oblastní charity Uherské Hradiště a Uherský Brod, Valašské Klobouky, Valašské Meziříčí, Vsetín a Zlín.

Tříkrálová sbírka 2020

• v naší zemi vynesla částku 133.803.733 Kč (vč. výnosu DMS a tzv. přímých darů)
  • v olomoucké arcidiecézi je to 32.218.231 Kč (otevřeno 5.833 pokladniček; bez výnosu DMS a přímých darů)
  • na Zlínsku kasičky, pečetěné Charitou Zlín, ukrývaly 2.336.471 Kč, děkujeme! (346 pokladniček; bez DMS...)