Charitní pečovatelská služba Zlín z pohledu uživatelů, rodin i pracovníků

Jste rádi když víte, zda odběratelé vaší práce, služby, jsou s ní spokojeni? Těší vás, když se k vám zákazníci vrací, či vás dokonce doporučí? Nejspíše odpovídáte kladně, je to tak nějak logické. Ne jinak je tomu u poskytovatelů sociálních služeb. A jak si stála v uplynulém kalendářním roce Charitní pečovatelská služba Zlín, je už nějaký ten den zřejmé. Několik stručných a výstižných otázek dostali jak uživatelé, tak rodinní příslušníci, ale i pracovníci jmenované služby.

Uživatelé jsou v centru denních služeb spokojeni. Dotazníkové šetření 2018 vyhodnoceno

Jste rádi když víte, zda odběratelé vaší práce, služby, jsou s ní spokojeni? Těší vás, když se k vám zákazníci vrací, či vás dokonce doporučí? Nejspíše odpovídáte kladně, je to tak nějak logické. Ne jinak je tomu u poskytovatelů sociálních služeb. A jak si stála v uplynulém kalendářním roce služba nesoucí název Domovinka-centrum denních služeb pro seniory Charity Zlín? "Všichni uživatelé, kteří se zapojili do dotazníkového šetření, by službu doporučili svým známým a přátelům," sdělila vedoucí centra. A to je skvělé.

Paní Marie: "Dlouhé měsíce jsme využívali Vašich služeb. Moc jste nám pomohli."

Chci Vám moc poděkovat za vše, co jste pro nás celou dobu trpělivě a obětavě vykonávaly. Vám, i všem Vašim kolegyním - sestřičkám, paním nebo slečnám, které k nám denně docházely ráno i večer. Vím, že to mnohdy nebylo jednoduché, moje maminka, trpící Alzheimerovou chorobou, si téměř už nic nepamatuje, obzvláště ne krátkodobě. Sestřičky vždy na ni byly hodné a milé, zkrátka profesionálky. Já už jsem takovou trpělivost bohužel mnohdy neměla. Bez vaší pomoci bych to nezvládla. Marie

Patří vám velké díky, napsal uživatelův syn pečovatelkám

Chtěl bych poděkovat touto cestou pracovníkům Charity Zlín za péči, kterou poskytovali mému 90-ti letému otci. Naší rodině, která se o něj v jeho domácím prostředí starala, jste poledním docházením velmi odlehčili od našich každodenních činností. Za to vám patří velký dík. Rozhodně vaši organizaci můžeme doporučit všem našim známým, pokud se dostanou do podobné situace. Zdeněk Gargulák

Za vlídnost poděkovala pečovatelkám paní Ludmila

Chtěla bych tímto poděkovat všem pečovatelkám, které docházely k nám a pomáhaly mi s koupáním manžela za vlídnost, ochotu a krásný lidský přístup, při své nelehké práci, ke starším lidem. Ludmila

Paní Petra poděkovala za povzbuzení, kterého se jí v azylovém domě dostalo

Dobrý den, paní vedoucí Danielová, děkuji všem v Charitním domově pro matky s dětmi v tísni, jak krásně jste se o mne starali. Po dlouhé době mne někdo vyslechl. Mohla jsem se svěřit se všemi svými starostmi. Hodně se mi ulevilo. Také jsem pochopila, jak moc mne moje děti potřebují. Vy jste mne povzbuzovali a dávali najevo, že mi věříte, že svoji situaci zvládnu. Mám za sebou první týden v domku u rodičů. Jsme spokojení. Petra a děti

Za tříletou pomoc tatínkovi poděkovaly pečovatelce Báře jeho dcery

Vážená paní magistro, dovolte, abych touto cestou poděkovala pracovnici pečovatelské služby, paní Barboře Bridové. Paní Bára, jak jsme jí doma říkali, byla náš DOBRÝ ANDĚL. Od r. 2ol5  docházela  k mému těžce nemocnému otci. Vždy obětavě a na vysoké profesionální úrovni pomáhala. Nejvíce však hodnotím její lidský a empatický přístup, který se projevil zejména letos, v závěru tatínkova života, kdy byla neocenitelnou oporou celé naší rodině. Moc děkujeme. MUDr.Vlasta Valehrachová a MUDr.Ivana Valehrachová

Oběť dopravní nehody získala odškodnění i díky pracovníkům odborného poradenství

Stala jsem se obětí dopravní nehody. Pachatelka se v rámci soudního řízení prostřednictvím právníka domáhala odškodnění od mé osoby i přesto, že jsem prokazatelně figurovala v rámci incidentu i soudního řízení jako oběť. Pracovníci Občanské poradny mi pomohli sepsat vyjádření k soudu, které pomohlo při soudním jednání, posloužilo i mému advokátovi při obhajobě. Nakonec jsem odškodnění ze strany pachatelky obdržela. Srdečně děkuji Občanské poradně Charity Zlín za pomoc při řešení tohoto případu. Děkuji, N.

Paní Eva poděkovala Domovince za obdivuhodný přístup k seniorům

Váš přístup k seniorům je velmi hezký, obdivuhodný. Vaše služby jsou úžasné. Opravdu nevím, jak bychom péči o maminku zvládli bez vaší Domovinky - centra denních služeb pro seniory. Maminka začala navštěvovat Domovinku v roce 2015. Zpočátku se jí moc nechtělo, byla zvyklá být sama doma. Ale pak se za vámi těšila. Nejprve docházela jedenkrát týdně, posléze každý pracovní den. Poslední dobou jste maminku i dováželi z jejího domova. Děkuji - vděčná dcera Eva Mrňová

Tříkrálová sbírka 2019 na Zlínsku = 2.248.171Kč. Děkujeme Vám!

Slovo sbírka označuje soubor věcí, které jsou nashromážděny na jedno místo. Zde tedy zlínské tříkrálové: 50.000 letáků do poštovních schránek, 48.000 cukříků a 25.000 kalendáříků pro dárce, pro dobrovolníky v ulicích 1.380 originálních šátků, 1.380 keramických placek a 1.035 buttonků JsemKing, 345 zapečetěných a posléze otevřených kasiček se sluncem v zádech, mračnem nad hlavou, po zasněžených i holých cestách. 31.418 kusů českých platidel v délce 2.043 metrů, s hmotností mincí 155 kg. I to je Tříkrálová sbírka 2019 na Zlínsku.

Maminka Markétky je vděčná za klimatizaci. Dceři usnadnila v letních vedrech dýchání

Občanská poradna podává ruku v nesnázíchPomoc a podpora poskytovaná uživatelům sociálními pracovníky odborného poradenství, je širokospektrá. Není tedy pochyb o tom, že je těší, když při řešení nepříznivé situace najdou s uživatelem společně cestu, jak situaci řešit. Když dojdou k cíli, zažívají pak velkou radost.

"Chci touto cestou poděkovat za pomoc," napsala paní Mirka.

Barevnou Domovinku ocenilo i statutární město Zlín

Ve 22.ročníku zlínské soutěže Rozkvetlé město obdržela Domovinka-centrum služeb pro seniory zvláštní cenu v kategorii ´úprava okolí baťovských domků´.

Gratullace a velké poděkování všem, pracovníkům i uživatelům!

„Chceme vyjádřit dík všem, kteří věnují svůj čas i peníze pro zkrášlení nejen svého bydlení, ale zároveň i města.“ uvedla Kristýna Králová z Odboru městské zeleně.

Tradiční pouť pro seniory na svatý Hostýn se uskutečnila v den svátku svatého Marka

Vážení pracovníci Charity Zlín, jménem účastníků pouti děkuji za laskavý a trpělivý doprovod. Velmi si Vaší práce vážíme a přejeme do dalších dnů hodně zdraví, síly a pohody. Poutníci prožili krásný den u Panny Marie svatohostýnské. Mši svatou, křížovou cestu u venkovních zastavení i svátostné požehnání vedl P. Michal Zahálka (křížovou cestu v kapli pro méně pohyblivé pastorační asistentka). Ten nám kladl na srdce, abychom se radovali, i když nás někdy něco trápí. Vážení chariťáci věřte, že všichni odcházeli do svých domovů plni nové naděje. Jarmila Maliňáková

Uživatele pečovatelské služby nejvíce těší ochota pečovatelek

Trvale nás zajímá, jak jsou uživatelé spokojeni ... s Charitní pečovatelskou službou

Do dotazníkového šetření, ve kterém se mohli uživatelé vyjádřit ke kvalitě služby, projevit svoji (ne)spokojenost, se zapojila více než polovina oslovených osob. Dotazník obsahoval jedenáct položek, téměř u všech měli uživatelé prostor k individuálnímu vyjádření. Názorů uživatelů, které slouží ke zkvalitňování služby, si velmi vážíme.

Uživatelé azylového domu si váží nejvíce bezpečí, které jim služba garantuje

Trvale nás zajímá, jak jsou uživatelé spokojeni ... v Charitním domově pro matky

Získat odpověď je možné, mimo jiné, dotazníkovým šetřením. A tak bylo všem ubytovaným toto individuálně představeno. Tedy především bylo každému sděleno za jakým účelem je průzkum prováděn a samozřejmě i to, že se jedná o dobrovolné vyplnění. Potěšující je, že návratnost dotazníků čítala 92 %, konkrétně dvanáct vyplněných dotazníků se vrátilo zpět.