Tříkrálová sbírka 2019 na Zlínsku = 2.248.171Kč. Děkujeme Vám!

Slovo sbírka označuje soubor věcí, které jsou nashromážděny na jedno místo. Zde tedy zlínské tříkrálové: 50.000 letáků do poštovních schránek, 48.000 cukříků a 25.000 kalendáříků pro dárce, pro dobrovolníky v ulicích 1.380 originálních šátků, 1.380 keramických placek a 1.035 buttonků JsemKing, 345 zapečetěných a posléze otevřených kasiček se sluncem v zádech, mračnem nad hlavou, po zasněžených i holých cestách. 31.418 kusů českých platidel v délce 2.043 metrů, s hmotností mincí 155 kg. I to je Tříkrálová sbírka 2019 na Zlínsku.

Desátým rokem působí ve zlínské Charitě pastorační asistentka

Co si pod tím představit? O koho vlastně jde? Následující věta snad vysvětlí vše. Pastýřská péče znamená nejen vzít raněnou ovci na ramena a ošetřit ji, ale též ji uschopnit samostatně chodit.

Paní Noela Frolková, se zlínské Charitě upsala první říjnový den roku 2014. Je v pořadí druhou pastorační asistentkou, která v Charitě Zlín působí. Blíží se čas, kdy definitivně zavře dveře za desátým rokem ´pastýřské péče´ v organizaci.

Charita Zlín má svého ´Pracovníka roku 2018´

´Ruka podaná v nesnázích´. To není pouze vize zlínské Charity.

Je to název ocenění, které v čase adventním přebírá jeden pracovník organizace. Cenou je objímací polštář a i když je cena jenom jedna, každému ze zaměstnanců zlínské Charity patří malý kousek onoho polštářku.

Svatá Anežka, patronka služby, je naším vzorem v péči o druhé

Svatá Anežka Česká, 13. listopadu, památka „Sytila hladové, ošetřovala nemocné, pečovala o přestárlé, povzbuzovala bezradné a tak byla schopna šířit pokoj a smíření, dodávat útěchu a vlévat novou naději." (Jan Pavel II.)

Terénní pracovníci vyjíždějí denně do domácností, aby poskytli potřebnou péči starým a nemocným lidem. Nejen to. Mnohdy je čekají nečekané překážky ...

Maminka Markétky je vděčná za klimatizaci. Dceři usnadnila v letních vedrech dýchání

Občanská poradna podává ruku v nesnázíchPomoc a podpora poskytovaná uživatelům sociálními pracovníky odborného poradenství, je širokospektrá. Není tedy pochyb o tom, že je těší, když při řešení nepříznivé situace najdou s uživatelem společně cestu, jak situaci řešit. Když dojdou k cíli, zažívají pak velkou radost.

"Chci touto cestou poděkovat za pomoc," napsala paní Mirka.

Barevnou Domovinku ocenilo i statutární město Zlín

Ve 22.ročníku zlínské soutěže Rozkvetlé město obdržela Domovinka-centrum služeb pro seniory zvláštní cenu v kategorii ´úprava okolí baťovských domků´.

Gratullace a velké poděkování všem, pracovníkům i uživatelům!

„Chceme vyjádřit dík všem, kteří věnují svůj čas i peníze pro zkrášlení nejen svého bydlení, ale zároveň i města.“ uvedla Kristýna Králová z Odboru městské zeleně.

Můj (ne)obyčejný den v domácí zdravotnické a hospicové péči

Výroční zpráva Charity Zlín 2017

Vždy, když otevřu dveře naší služby poznám, zda mne některá z kolegyň předstihla. Nepsaným pravidlem je, že první příchozí uvaří kávu. Musím přiznat, že ta dnešní mi přijde vhod. S úderem sedmé vyrážím do terénu. Čeká mne deset zastávek u našich pacientů.

Můj (ne)obyčejný den v pečovatelské službě

Výroční zpráva Charity Zlín 2017

Od té doby, co jsem se vrátila po mateřské dovolené, jsou pracovní rána podobná. Odvézt mladší děti do školky a školy, což se občas zdá jako nadlidský úkol, pak směr základna. Těším se na kolegyně. Některé z těch, co mne před čtrnácti lety zaškolovaly, jsou mými parťačkami dodnes.

Můj (ne)obyčejný den v azylovém domě

Výroční zpráva Charity Zlín 2017

Po ranní poradě jsme si s kolegyní zakously něco málo k snídani a při tom nakously program letošní Zahradní slavnosti. Věřím, že se bude dětem zamlouvat. Mně se líbí zařazení bodypaintingu. Kochám se představou, jak večer přijdu domů vymalovaná a šokuju rodinu.

Můj (ne)obyčejný den v centru denních služeb seniorům

Výroční zpráva Charity Zlín 2017

Vstávání je radostné, i když je pátá ranní. Těším na uživatele i spolupracovníky. Zažívám s nimi štěstí a cítím (vím), jak je mám neskonale ráda. Je to tak silné, že ji to musím někdy říct. Sice ne moc často, ale vždyť oni to stejně ví. Práce mne zkrátka naplňuje ...

Můj (ne)obyčejný den v odborném sociálním poradenství

Výroční zpráva Charity Zlín 2017

Začíná nový pracovní den. Těším se na nové uživatele a cestou přemýšlím, jak se asi daří těm, kterým jsem v minulosti poradil, podpořil je. Přemítám, zda se paní Janě podařilo nalézt vhodné bydlení, po tom, co měla být vystěhována z nájemního bytu, či jestli získala paní Petra s rodinou kýžené sociální dávky a manžel zaměstnání, napadá mne, jestli dodavatel energií přijal Zdeňkovu výpověď smlouvy.

Můj (ne)obyčejný den ...

Výroční zpráva Charity Zlín 2017 zveřejněna

Možná bych měl začít tím, co je to vlastně neobyčejný den. Je to určitě den, který se vymyká z běžného chodu pracovního, nebo i volného dne. A čím se ten den, nebo spíše večer, vymykal z večera běžného? Byli jsme s manželkou v kavárně, kde hrála živá hudba, což je bohužel samo o sobě neobyčejné, ale není to to, co mne zaujalo...

Tradiční pouť pro seniory na svatý Hostýn se uskutečnila v den svátku svatého Marka

Vážení pracovníci Charity Zlín, jménem účastníků pouti děkuji za laskavý a trpělivý doprovod. Velmi si Vaší práce vážíme a přejeme do dalších dnů hodně zdraví, síly a pohody. Poutníci prožili krásný den u Panny Marie svatohostýnské. Mši svatou, křížovou cestu u venkovních zastavení i svátostné požehnání vedl P. Michal Zahálka (křížovou cestu v kapli pro méně pohyblivé pastorační asistentka). Ten nám kladl na srdce, abychom se radovali, i když nás někdy něco trápí. Vážení chariťáci věřte, že všichni odcházeli do svých domovů plni nové naděje. Jarmila Maliňáková

Uživatele pečovatelské služby nejvíce těší ochota pečovatelek

Trvale nás zajímá, jak jsou uživatelé spokojeni ... s Charitní pečovatelskou službou

Do dotazníkového šetření, ve kterém se mohli uživatelé vyjádřit ke kvalitě služby, projevit svoji (ne)spokojenost, se zapojila více než polovina oslovených osob. Dotazník obsahoval jedenáct položek, téměř u všech měli uživatelé prostor k individuálnímu vyjádření. Názorů uživatelů, které slouží ke zkvalitňování služby, si velmi vážíme.

Uživatelé azylového domu si váží nejvíce bezpečí, které jim služba garantuje

Trvale nás zajímá, jak jsou uživatelé spokojeni ... v Charitním domově pro matky

Získat odpověď je možné, mimo jiné, dotazníkovým šetřením. A tak bylo všem ubytovaným toto individuálně představeno. Tedy především bylo každému sděleno za jakým účelem je průzkum prováděn a samozřejmě i to, že se jedná o dobrovolné vyplnění. Potěšující je, že návratnost dotazníků čítala 92 %, konkrétně dvanáct vyplněných dotazníků se vrátilo zpět.