Pomáháme tam, kde je potřeba. Rychle, nestranně, diskrétně, bez poplatků
4. března 2024 Články

Pomáháme tam, kde je potřeba. Rychle, nestranně, diskrétně, bez poplatků

Zdravotní znevýhodnění člena rodiny vám nedovoluje společně výletovat, nicméně díky speciální pomůcce by to šlo? Léčba vás oslabuje, ale potravinové doplňky, na které vám už nezbývá, by vám dodaly energii? Probouzíte se s výčitky, že nemůžete talentovanému dítěti zaplatit školné, či soustředění? A co škola v přírodě, adaptační či lyžařské kurzy, letní tábory – stojí vaše děti stranou kolektivu? Mimoškolní aktivity nejsou až tak drahé, přesto však všem svým potomkům je uhradit nezvládnete? Sešity a pastelky spolužáků jsou pěknější, kvalitnější? Péče o blízkého? Dluhy? Jedno ´ano´? Pak jsme tu pro vás!

Máte pocit, že život se Vám bortí pod rukama a Vy se svými starostmi padáte ke dnu?
Dohnaly vás dluhy, exekuce? Cítíte, že potřebujete podporu a pomoc, ale ostýcháte se komukoliv svěřit? Neváhejte oslovit ty, kteří Vám mohou ukázat správný směr.
Odborné sociální a dluhové poradenství, T: +420 739 245 973-4, E: poradna@zlin.charita.cz

Jsme připraveni těm, kteří jsou v životní nesnázi, pomoci. Rychle, nestranně, diskrétně, bez poplatků. Odbornou radou, ale také (po vyčerpání všech dostupných možností) materiální pomocí, která může být realizována díky tak velkému dílu, jakým je více než dvacetiletá Tříkrálová sbírka. Sotva se z ulic vytratí koledníci, Charity doladí, dle aktuálního výnosu sbírky ve své působnosti, první nastavené záměry z posledních měsíců roku předešlého a začnou intenzivně pracovat na jejich realizaci. Hlavním a dá se říci, že ve většině let i finančně největším zlínským projektem, je ten s názvem Přímá pomoc osobám v nepříznivé životní situaci, primárně na Zlínsku. Tedy i letos. 

Občanská poradna Charity Zlín poskytuje své služby od roku 2006 v pracovní dny ambulantní i terénní formou v počtu minimálně devatenáct intervencí za týden, a to na základě ústní smlouvy seniorům, osobám v krizi a rodinám s dětmi. Posláním služby je poskytovat podporu a pomoc občanům, kteří svou současnou životní situaci vnímají jako neodkladnou a nezvládnou ji řešit vlastními silami. Cílem je pomáhat lidem řešit situaci aktivně a efektivně, prostřednictvím poradenství přispívat k informovanosti o jejich právech a podporovat je při vyjadřování jejich oprávněných zájmů a potřeb. Poradenství je občanům poskytováno v poradně, ale také v jejich přirozeném prostředí a podílí se na jejich sociálním začlenění, nezávislosti a samostatnosti. Sociální pracovníci jsou tu pro seniory, osoby v krizi, rodiny s dětmi. 

Občanská poradna Charity Zlín, finanční podpora 2024: Zlínský kraj, statutární město Zlín a dárci - děkujeme. Bankovní spojení ČS, a.s., č.ú. 1400878319/0800. 

Titulní fotografie zdroj pixabay.com

Redakčně zpracovala
Ing. Pavla Romaňáková
projektová manažerka