Podpora zkvalitnění sociálních služeb Charity Zlín

Cílem projektu a potažmo celé činnosti Charity Zlín je zajištění bezpečí a zdraví pracovníků poskytovaných sociálních služeb. Cíle je dosaženo prostřednictvím výměny některých stávajících nevyhovujících automobilů za nová vozidla pro potřeby Charitní pečovatelské služby Zlín. Po obměně těchto aut, která vykazují značnou poruchovost a vysokou spotřebu PHM, dojde ke zvýšení kvality a bezpečnosti poskytovaných služeb. Díky obměně vozového parku bude také moci být splněn i další cíl projektu a tím je snížení nákladů na servis vozového parku a současně díky velmi nízkému ekologickému zatížení (do 95 g CO2/km) projekt cíleně přispěje k ochraně životního prostředí.

Předmětem záměru je částečná obnova vozového parku organizace. V současné době má Charita Zlín k dispozici 24 automobilů. V rámci tohoto projektu je zakoupeno 6 vozidel. Celkem pět nově pořízených aut nahradí dosluhující automobily pečovatelské služby, přičemž tato stará vozidla vykazují zvyšující se náklady na servis a také rostoucí spotřebu PHM. Poslední nově pořízené vozidlo bude pořízeno nad rámec dosavadního počtu a dojde tak k rozšíření celkového počtu využívaných automobilů službou.

Hlavní aktivitou projektu je tedy pořízení šesti vozidel typu sedan, kombi nebo hatchback pro potřeby zajištění sociálních služeb. Všechny nové automobily mají pohon na alternativní paliva (CNG/elektro/vodík) příp. se jedná o vozidla na konvenční paliva (benzín/diesel), splňující emisní limit 95 g CO2/km.

• program: 11703 - Integrovaný regionální operační program
  • číslo projektu: CZ.06.6.127/0.0/0.0/21_124/0016943