Novotou vonícím vozidlům terénní pečovatelské služby se dostalo požehnání. K jejich pořízení významně přispěla Evropská unie
19. ledna 2023 Články

Novotou vonícím vozidlům terénní pečovatelské služby se dostalo požehnání. K jejich pořízení významně přispěla Evropská unie

"Pane prosíme, dej ať ti, co budou používat tato vozidla, za účelem služby potřebným, jsou pod Tvojí zvláštní ochranou," řekl otec Dan ze zlínské farnosti Panny Marie Pomocnice křesťanů při odpoledním setkání, kdy byla slavnostně předána nová vozidla terénním pečovatelkám. Ty při cestách za uživateli, převážně staršími seniory, ujedou ročně téměř 150.000 kilometrů. Za volantem tak stráví nemalé množství hodin. I proto je nutné, aby přesuny byly komfortní, bezpečné, ale také ekonomické a ekologické. Protože bez kvalitního zázemí není možné domácí péči poskytovat. A spolehlivé cestování pracovníků je významnou součástí profesionální péče.


Šest osobních vozidel Toyota Yaris, zdvihový objem 1,5 m3, kombinace hybrid v barvě bílé, dodala, na základě podlimitní veřejné zakázky na dodávky, karlovarská společnost AUTO EDER s.r.o.. Děkujeme.

Novotou vonícím vozidlům terénní pečovatelské služby se dostalo požehnání. K jejich pořízení významně přispěla Evropská unieNovotou vonícím vozidlům terénní pečovatelské služby se dostalo požehnání. K jejich pořízení významně přispěla Evropská unieNovotou vonícím vozidlům terénní pečovatelské služby se dostalo požehnání. K jejich pořízení významně přispěla Evropská unieNovotou vonícím vozidlům terénní pečovatelské služby se dostalo požehnání. K jejich pořízení významně přispěla Evropská unieNovotou vonícím vozidlům terénní pečovatelské služby se dostalo požehnání. K jejich pořízení významně přispěla Evropská unie

Podpora zkvalitnění sociálních služeb Charity ZlínPodpora zkvalitnění sociálních služeb Charity Zlín

Cílem projektu a potažmo celé činnosti Charity Zlín je zajištění bezpečí a zdraví pracovníků poskytovaných sociálních služeb. Cíle je dosaženo prostřednictvím výměny některých stávajících nevyhovujících automobilů za nová vozidla pro potřeby Charitní pečovatelské služby Zlín. Po obměně těchto aut, která vykazují značnou poruchovost a vysokou spotřebu PHM, dochází ke zvýšení kvality a bezpečnosti poskytovaných služeb. Díky obměně vozového parku je také splněn i další cíl projektu a tím je snížení nákladů na servis vozového parku a současně, díky velmi nízkému ekologickému zatížení (do 95 g CO2/km), projekt cíleně přispěje k ochraně životního prostředí.

Předmětem záměru je částečná obnova vozového parku organizace. V současné době má Charita Zlín k dispozici 24 automobilů. V rámci tohoto projektu je zakoupeno šest vozidel. Celkem pět nově pořízených aut nahradí dosluhující automobily pečovatelské služby (tato vozidla vykazují zvyšující se náklady na servis a také rostoucí spotřebu pohonných hmot). Šesté vozidlo je pořízeno nad rámec dosavadního počtu, čímž dochází k rozšíření celkového počtu službou využívaných automobilů.

Hlavní aktivitou projektu je tedy pořízení šesti vozidel typu sedan, kombi nebo hatchback pro potřeby zajištění sociálních služeb. Všechny nové automobily mají pohon na alternativní paliva (CNG/elektro/vodík) či se jedná o vozidla na konvenční paliva (benzín/diesel), splňující emisní limit 95 g CO2/km. 

  • program: 11703 - Integrovaný regionální operační program
  • číslo projektu: CZ.06.6.127/0.0/0.0/21_124/0016943
  • předložení dokumentace k závěrečnému vyhodnocení: 12.2023

Posláním Charitní pečovatelské služby Zlín je poskytnutí odborné pomoci rodinám s dětmi, osobám se zdravotním nebo tělesným postižením a seniorům se sníženou soběstačností, která vznikla v důsledku věku či nemoci. Služba plně podporuje úsilí uživatele setrvat co nejdéle ve svém domácím prostředí. Jejím cílem je zajistit bezpečné a odborné služby, zachovat běžný, resp. dosavadní způsob života uživatele, podpořit jeho soběstačnost a zmírnit osamělost a bezmocnost, umožnit, aby uživatel zůstal co nejdéle ve svém domácím prostředí, případně poskytovat péči v době, kdy rodinní příslušníci vykonávají svá zaměstnání. 

Ocitli jste se bezradní, neboť váš blízký se stal nemohoucím a závislým na pomoci druhých?
Nebo Vám samotným činí stále větší problém postarat se o sebe stejně, jako dříve?
Jsme tady pro Vás!

Charitní pečovatelská služba Zlín, finanční podpora 2023: Zlínský kraj, statutární město Zlín a dárci - veliké poděkování. Bankovní spojení ČS, a.s., č.ú. 1400878319/0800.

Ing. Pavla  ROMAŇÁKOVÁ

Ing. Pavla ROMAŇÁKOVÁ

projektová manažerka
Tel.: 603 491 601 E-mail: _8IvRWhg88Ak1~l7VX~J27d4YanBZd54Ys