Modlitba Páně. Společně. Třetí prosincový den, pět minut před čtvrtou
30. listopadu 2020 Články

Modlitba Páně. Společně. Třetí prosincový den, pět minut před čtvrtou

"V dnešní době vidím kolem sebe napětí, zmatek a spoustu negace. Pokud ale mám  popsat svůj nejsilnější pocit, tak je to pocit hlubokého vděku. Vděku za to, že i v této nelehké době jsme schopni poskytovat služby tak, že uživatelé našich služeb nejsou nijak omezováni. Za to je nutné poděkovat všem spolupracovníkům," říká Vlastimil Vajďák, ředitel zlínské Charity. 

Již tradičním časem k vyslovení poděkování může být doba adventní. Konkrétně třeba Den Charity Zlín v Adventu. Takto bylo před léty pojmenováno jedno ze dvou pravidelných setkání pracovníků organizace. Po celou dobu má v podstatě stejnou strukturu. V kostele svatého Filipa a Jakuba ve Zlíně mše svatá, slovo ředitele a ocenění ´Pracovník roku Charity Zlín´. Posléze, v některém z dostupných sálů, předání originálního dárku zaměstnancům i dobrovolníkům, odpověď na otázku: "... a přijde i Mikuláš?" a jako třešínka na dortu, společná večeře. A zpívání a klábosení více než pěti desítek zlínských ´chariťáků´, kteří se posléze v nemalém počtu setkali na zlínském náměstí Míru u punče. Ovšem letos? Zdá se, že v tomto roce je toho skutečně hodně, co je jinak. I adventní setkání 2020 je jinak. 

Určitě tentokrát nepřijde Mikuláš a v žádném případě si pracovníci nepopřejí ´dobrou chuť´ u talíře s bramborovým salátem a řízečkem, ani se následně nesejdou u teplého nápoje. Co bude, je upomínka pro pracovníky, kterou ve službách předá ředitel organizace. A mše svatá? Přítomen bude pouze zlomek pracovníků, ale modlitbu Páně může společně prožít daleko více spřízněných. Buďte to i Vy! Je za co děkovat

čtvrtek, 3. prosince 2020 v 15:55 hodin 

Otče náš, jenž jsi na nebesích,
posvěť se jméno tvé.
Přijď království tvé.

Buď vůle tvá jako v nebi, tak i na zemi.
Chléb náš vezdejší dej nám dnes.

A odpusť nám naše viny,
jako i my odpouštíme našim viníkům.
A neuveď nás v pokušení,
ale zbav nás od zlého.
Amen.

Pater noster, qui es in cælis,
sanctificétur nomen tuum;
advéniat regnum tuum;
fiat volúntas tua, sicut in cælo
et in terra.

Panem nostrum quotidiánum da nobis hódie;
et dimítte nobis débita nostra,
sicut et nos dimíttimus debitóribus nostris;
et ne nos indúcas in tentatiónem;
sed líbera nos a malo.
Amen.

Modlitba Páně. Společně. Třetí prosincový den, pět minut před čtvrtou

Ing. Pavla  ROMAŇÁKOVÁ

Ing. Pavla ROMAŇÁKOVÁ

projektová manažerka
Tel.: 603 491 601 E-mail: _8IvRWhg88Ak1~l7VX~J27d4YanBZd54Ys