Ocenění Charity Zlín ´Pracovník roku 2021´ pro paní Magdu
6. prosince 2021 Články

Ocenění Charity Zlín ´Pracovník roku 2021´ pro paní Magdu

Ruka podaná v nesnázích. To není pouze vize organizace. To je neměnný fakt, který ke zlínské Charitě neodmyslitelně patří. Protože každý pracovník je onou rukou podávanou člověku, který se ocitnul v pro něj nekomfortní životní situaci. Člověku, který na ni čeká, potřebuje ji, aby se o ni mohl opřít. I proto bylo před léty nastaveno, že nejen slova díků si zaslouží ti, kteří ruku podávají, tedy zaměstnanci Charity Zlín. Symbolem poděkování, věrnosti, profesionality a empatie, se stal objímací polštář. 

Po mši svaté, u příležitosti ´Dne Charity Zlín v Adventu´, nastala již čtyřikrát ona slavnostní chvíle, kdy si upomínku převzala jedna z pracovnic přímé péče. Dnes tedy jde o pátou oceněnou. Paní Magda Jelínková, pracovnice Charitní pečovatelské služby Zlín je tou, která se může pyšnit titulem ´Pracovník roku 2021´ zlínské Charity:

"Těší mne, že zodpovídám za svoji práci. A pokud je dobře odvedená, vrací se mi to ve spokojenosti uživatelů. Není nic krásnějšího, než radost v jejich očích, radost z každého našeho setkání, radost z toho, že nás vidí."

Paní Magda pracuje ve zlínské Charitě od dubna 2018. Z ocenění měla velkou radost, i když, ve své skromnosti, dávala najevo, že toto by měla obdržet nejedna její kolegyně. Názor podpořil i Vlastimil Vajďák, ředitel Charity Zlín, když směrem k přítomným pracovníkům uvedl: "Každému z Vás patří malý kousek tohoto polštáře, který je symbolem ocenění. Proto prosím, odměňte všichni potleskem nejen spolupracovnici, ale i sami sebe." 

Usměvavou, spíše tichou pečovatelku, mají uživatelé rádi. Nejinak je tomu v pracovním kolektivu. "Paní Magda Jelínková je pilířem služby. Je zodpovědná, trpělivá, realistka. Má svou práci opravdu ráda. K uživatelům je přátelská, ke každému si hledá cestu, umí jim naslouchat, pomoci," řekla Zdeňka Vlčková, vedoucí sociální služby. A reakce radujících se kolegyň? "Kdo jiný, než Magda!"

Ocenění Charity Zlín ´Pracovník roku 2021´ pro paní MagduOcenění Charity Zlín ´Pracovník roku 2021´ pro paní MagduOcenění Charity Zlín ´Pracovník roku 2021´ pro paní Magdu

Charitní pečovatelská služba Zlín, finanční podpora: Zlínský kraj, Program pro poskytování finanční podpory z rozpočtu Zlínského kraje k zajištění dostupnosti sociálních služeb na území Zlínského kraje pro rok 2021, Program pro poskytování finanční podpory z rozpočtu Zlínského kraje k zajištění priorit sociálních služeb na území Zlínského kraje pro období 2020 – 2022 (r.2021) a Program pro poskytování finanční podpory z rozpočtu Zlínského kraje k dofinancování sociálních služeb na území Zlínského kraje pro rok 2021, statutární město Zlín a dárci - děkujeme. Bankovní spojení ČS, a.s., č.ú. 1400878319/0800.

Ocenění Charity Zlín ´Pracovník roku 2021´ pro paní Magdu

Ocenění ´Pracovník roku´ v letech minulých

Ing. Pavla  ROMAŇÁKOVÁ

Ing. Pavla ROMAŇÁKOVÁ

projektová manažerka
Tel.: 603 491 601 E-mail: _8IvRWhg88Ak1~l7VX~J27d4YanBZd54Ys