Ocenění Charity Zlín ´Pracovník roku 2020´ pro paní Janu
3. prosince 2020 Články

Ocenění Charity Zlín ´Pracovník roku 2020´ pro paní Janu

Ruka podaná v nesnázích. To není pouze vize organizace. To je neměnný fakt, který ke zlínské Charitě neodmyslitelně patří. Protože každý pracovník je onou rukou podávanou člověku, který se ocitnul v pro něj nekomfortní životní situaci. Člověku, který na ni čeká, potřebuje ji, aby se o ni mohl opřít. I proto bylo před léty nastaveno, že nejen slova díků si zaslouží ti, kteří ruku podávají, tedy zaměstnanci Charity Zlín. Symbolem poděkování, věrnosti, profesionality a empatie, se stal objímací polštář. 

Po mši svaté, u příležitosti ´Dne Charity Zlín v Adventu´, nastala již třikrát ona slavnostní chvíle, kdy si upomínku převzala jedna z pracovnic přímé péče. Dnes tedy jde o čtvrtou oceněnou. Paní Jana Černá, pracovnice azylového domu pro matky s dětmi v tísni je tou, která se může pyšnit titulem ´Pracovník roku 2020´ zlínské Charity. 

Paní Jana Černá pracuje ve zlínské Charitě od jara 1998. Na otázku, co ji při práci naplňuje, před dvěma lety řekla: "Jsem ráda, když mi občas klienti řeknou, že jsou rádi, když jsem v práci. Jsem ráda, když můžu pobýt s dětmi našich klientů, zvláště pak s těmi maličkými. Jsem ráda, když si můžu s kolegyní dát ´malé kafíčko´ a popovídat si při předání směny. A jsem moc ráda, že se z mých kolegyň staly mé kamarádky." A jak nyní dodává, za tím si stále stojí. 

Temperamentní a často usměvavá pečovatelka je velmi oblíbená u klientů, i svých kolegů. "Jejího všestranného nasazení si velmi vážíme a je také naší milou a vždy ochotnou kolegyní, připravenou vždy pomoci. Svou, jak sama říká ´lehkostí bytí´, umí i vážné situace odlehčit a brát s humorem," zamýšlí se vedoucí služby Eva Danielová a pokračuje: "Je vstřícná k potřebám klientů. Je velmi aktivní při zajišťování dárků pro děti. Pomáhá velmi efektivně při organizaci akcí, jako je například Zahradní slavnost či fašank. V neposlední řadě je nutno podotknout, že je praktikujícím a příkladným křesťanem. Ve svém volném čase často pomáhá u sester karmelitánek ve Štípě."

Charitní domov pro matky s dětmi v tísni Zlín, finanční podpora: Zlínský kraj k Zajištění dostupnosti sociálních služeb na území Zlínského kraje pro rok 2020 a Program pro poskytování finanční podpory z rozpočtu Zlínského kraje pro sociální služby na území Zlínského kraje pro období 2020 – 2022 (r.2020), statutární město Zlín, město Otrokovice, MPSV Mimořádná dotace ze státního rozpočtu pro rok 2020 na podporu finančního ohodnocení zaměstnanců v sociálních službách v souvislosti s epidemií COVID_19 (Program podpory C, červen 2020) a Mimořádná dotace ze státního rozpočtu pro rok 2020 na kompenzaci vícenákladů a výpadku zdrojů poskytovatelů sociálních služeb v souvislosti s epidemií COVID_19 (Program podpory E, listopad 2020) a dárci - děkujeme. Bankovní spojení ČS, a.s., č.ú. 1400878319/0800.

Ocenění Charity Zlín ´Pracovník roku 2020´ převzala paní Jana

Den Charity Zlín v Adventu 2020? I když ne vše bylo dle zvyklostí, mše svatá nechyběla.

Den Charity Zlín v Adventu, v roce 2020 jinakDen Charity Zlín v Adventu, v roce 2020 jinakDen Charity Zlín v Adventu, v roce 2020 jinak

Ocenění ´Pracovník roku´ v letech minulých

Ing. Pavla  ROMAŇÁKOVÁ

Ing. Pavla ROMAŇÁKOVÁ

projektová manažerka
Tel.: 603 491 601 E-mail: _8IvRWhg88Ak1~l7VX~J27d4YanBZd54Ys