Bytové jednotky v azylovém domě voní novotou. Díky Evropské unii
7. listopadu 2019 Články

Bytové jednotky v azylovém domě voní novotou. Díky Evropské unii

Projekt Zkvalitnění sociálních služeb Charity Zlín se zaměřuje na vytváření kvalitních podmínek pro poskytování terénní formy pečovatelské služby (Charitní pečovatelská služba Zlín) i pro poskytování sociální služby azylové domy (Charitní domov pro matky s dětmi v tísni Zlín) koupí šesti nových osobních automobilů pro poskytování terénní sociální služby a znovuvybavení současných deseti bytových jednotek.

Splněné přání. I to by se dalo říci o znovuvybavení současných deseti bytových jednotek azylového domu, které bylo uskutečněno díky realizovanému projektu Zkvalitnění sociálních služeb Charity Zlín. Azylové ubytování pro dospělé s dětmi působí ve městě Zlíně více než dvacet let. Služba sídlí na místním sídlišti Jižní Svahy ve dvoupodlažním objektu s menší přilehlou zahradou. 

Uživatelé Charitního domova pro matky s dětmi v tísni Zlín jsou ubytováni v deseti samostatných bytových jednotkách typu garsoniera s veškerým zázemím. Za celá ta léta byla sociální služba poskytnuta stovkám dospělým, počet dětí sahá k tisícovce. Jen v letošním roce zde doposud využilo přechodné přístřeší dvacet matek a čtyři desítky dětí. Je tedy zřejmé, že vybavenost bytových jednotek již vykazovala opotřebení a kdyby jednotlivé kusy, ať už skříňky, židle či postele mohly mluvit, jistě by volaly hodně hlasitě po obnově. Ale i bez tohoto podnětu k částečnému znovuvybavení jednotek přece jen došlo. Uživatelé si jistě budou ve ´svém´ dosavadním bydlišti velmi vážit a ´oprašovat´, jako ten největší dar ze všech, nové vybavení: kuchyňský kout, postele s přistýlkou, jídelní stůl se židlemi, šatní skříň, jistě i ten nejmenší háček. Přejeme všem, aby se jim dařila plnila životní přání: "Pane, ochránce rodiny, pomáhej jim." 

Díky realizaci záměru neklesá, ani nestagnuje, kvalita života cílových osob projektu na území definovaném Strategií IPRÚ, zároveň dochází k vyššímu komfortu života pracovníků při poskytování uvedených sociálních služeb, na které je projekt cílen. Plánovanými výstupy projektu budou dotčeni muži i ženy bez rozdílu.

  • název projektu: Zkvalitnění sociálních služeb Charity Zlín
  • číslo projektu: CZ.06.2.56/0.0/0.0/16_057/0011087
  • termín realizace: 07/2018 - 12/2019

Zkvalitnění sociálních služeb Charity Zlín

Bytové jednotky v azylovém domě voní novotou. Díky Evropské uniiBytové jednotky v azylovém domě voní novotou. Díky Evropské uniiBytové jednotky v azylovém domě voní novotou. Díky Evropské uniiBytové jednotky v azylovém domě voní novotou. Díky Evropské uniiBytové jednotky v azylovém domě voní novotou. Díky Evropské unii

Ing. Pavla Romaňáková
projektová manažerka