"Moc Vám děkujeme. Je to tak krásné, co pro nás a naše děti děláte," loučila se Kataryna aneb Charita Zlín vyvíjí aktivity ve prospěch ukrajinských maminek s dětmi, i babiček (8)
21. února 2023 Články

"Moc Vám děkujeme. Je to tak krásné, co pro nás a naše děti děláte," loučila se Kataryna aneb Charita Zlín vyvíjí aktivity ve prospěch ukrajinských maminek s dětmi, i babiček (8)

Na sedm desítek dospělých a dětí přijalo pozvání ke společnému setkání, ale i sdílení radostí a starostí. Multikulturní adaptační a integrační aktivity, určené primárně maminkám s dětmi, které v důsledku válečného konfliktu na Ukrajině opustily svoji zemi, své zničené domovy, rodinu, přátele, realizuje zlínská Charita od podzimu loňského roku. "Podívejte se, jak jsou moje děti spokojené," řekla s úsměvem na tváři Olena.

Hlavním cílem je podpořit ukrajinské uprchlíky, dospělé i děti, v prolínání se do většinové, místní společnosti. Kromě poskytované standardní podpory formou poradentsví či materiální pomoci, jde o přispění k poznání a pochopení způsobu života v regionu. 

Jaro je za dveřmi ... 

Další z plánovaných aktivit pro dospělé s dětmi v zábavním parku Galaxie Zlín. První letošní. A hned jarní. A tak logicky kreativní koutek ovládli ptáčci, motýlci, ale i srdíčka. Maminky byly nadšené. Tak jednoduchý výrobek, a tak zajímavý. Bez ostychu se pustily do výroby. Chtěly zkusit vyrobit všechno! "To je tak krásné, kde hledáte tyto nápady. Jsem nadšená," nešetřily ženy pochvalou. "Je radost vidět, že na chvíli zapomenou na to, že nejsou doma. Že mají na tváři úsměv, že se jim oči lesknou radostí," shodují se pracovnice zlínské Charity, které za projektem stojí. A tak se během dvou odpoledních hodin, které byly na setkání vyčleněny, neodpočívalo. Jen trochu povídalo. Děti, kterých byly více než tři desítky, zase využily v maximální míře možnost vydovádět se na atrakcích, které zábavní park nabízí. Odpoledne si dospělí mohli zpestřit kávou, děti pak limonádou, na které je Charita pozvala. 

Hned v úvodu odpoledne zazněla nabídka služeb poradenství, přítomní byli ujištěni, že síť Charit podává pomocnou ruku všem, kteří se ocitli v nekomfortní situaci. Jen se nesmějí ostýchat o pomoc si říct, svěřit se se svým trápením. Je dobře, že během odpoledne některé maminky nabídku využily, svěřily se se svoou momentální situací, která jim přidává vrásky na čele a dohodly si hned schůzku v odborném poradenství.

Jaro je za dveřmi. "Moc Vám děkujeme. Je to tak krásné, co pro nás a naše děti děláte," loučila se Kataryna aneb Charita Zlín vyvíjí aktivity ve prospěch ukrajinských maminek s dětmi, i babiček (8)Jaro je za dveřmi. "Moc Vám děkujeme. Je to tak krásné, co pro nás a naše děti děláte," loučila se Kataryna aneb Charita Zlín vyvíjí aktivity ve prospěch ukrajinských maminek s dětmi, i babiček (8)Jaro je za dveřmi. "Moc Vám děkujeme. Je to tak krásné, co pro nás a naše děti děláte," loučila se Kataryna aneb Charita Zlín vyvíjí aktivity ve prospěch ukrajinských maminek s dětmi, i babiček (8)Jaro je za dveřmi. "Moc Vám děkujeme. Je to tak krásné, co pro nás a naše děti děláte," loučila se Kataryna aneb Charita Zlín vyvíjí aktivity ve prospěch ukrajinských maminek s dětmi, i babiček (8)Jaro je za dveřmi. "Moc Vám děkujeme. Je to tak krásné, co pro nás a naše děti děláte," loučila se Kataryna aneb Charita Zlín vyvíjí aktivity ve prospěch ukrajinských maminek s dětmi, i babiček (8)Jaro je za dveřmi. "Moc Vám děkujeme. Je to tak krásné, co pro nás a naše děti děláte," loučila se Kataryna aneb Charita Zlín vyvíjí aktivity ve prospěch ukrajinských maminek s dětmi, i babiček (8)Jaro je za dveřmi. "Moc Vám děkujeme. Je to tak krásné, co pro nás a naše děti děláte," loučila se Kataryna aneb Charita Zlín vyvíjí aktivity ve prospěch ukrajinských maminek s dětmi, i babiček (8)Jaro je za dveřmi. "Moc Vám děkujeme. Je to tak krásné, co pro nás a naše děti děláte," loučila se Kataryna aneb Charita Zlín vyvíjí aktivity ve prospěch ukrajinských maminek s dětmi, i babiček (8)Jaro je za dveřmi. "Moc Vám děkujeme. Je to tak krásné, co pro nás a naše děti děláte," loučila se Kataryna aneb Charita Zlín vyvíjí aktivity ve prospěch ukrajinských maminek s dětmi, i babiček (8)Jaro je za dveřmi. "Moc Vám děkujeme. Je to tak krásné, co pro nás a naše děti děláte," loučila se Kataryna aneb Charita Zlín vyvíjí aktivity ve prospěch ukrajinských maminek s dětmi, i babiček (8)

Poděkování partnerovi - Dětské centrum Galaxie Zlín, Sportovní areál Vršava, Kostelec 679, Zlín 

Podpora rodin v arcidiecézi, které v důsledku války opustily své zničené domovy, rodiny, přátele

Arcidiecézní charita Olomouc zastřešuje Charity z Jihomoravského, Olomouckého a Zlínského kraje, které podporují uprchlíky z Ukrajiny, pomáhá lidem, kteří zemi neopustili.

Ing. Pavla  ROMAŇÁKOVÁ

Ing. Pavla ROMAŇÁKOVÁ

projektová manažerka
Tel.: 603 491 601 E-mail: _8IvRWhg88Ak1~l7VX~J27d4YanBZd54Ys