"Odpočinout si od běžných starostí bylo příjemné," shodují se pečovatelky odměněné Zlínským krajem
6. května 2022 Články

"Odpočinout si od běžných starostí bylo příjemné," shodují se pečovatelky odměněné Zlínským krajem

Voucher odměna pro zaměstnance. Přesně takto byl pojmenová dopis statutární náměstkyně hejtmana Zlínského kraje, zaslaný před rokem poskytovatelům sociálních služeb. Bylo jím sděleno, že vedení kraje se rozhodlo poděkovat ´lidem v první linii´, kteří vynaložili zvýšené úsilí při zvládání pandemie nemoci covid-19, a to formou voucherů na pobyt v hromadném ubytovacím zařízení na území kraje. Odměnu získalo také jedenáct pracovnic Charitní pečovatelské služby Zlín.

Jako jedny z prvních voucher využily paní Barbora a Michaela, která vše kolem jejich dnů relaxu popsala: V prosinci jsme si s milou kolegyní Barčou řekly, že bychom se měly začít zajímat, jak využijeme poukaz, který jsme dostaly od Zlínského kraje. Naše priorita byla hlavně dostupnost a relax, který si spolu užijeme a odpočineme si nejen od práce, ale i od rodiny a běžných starostí, které řeší každá maminka a manželka. Prošly jsme seznam hotelů a penzionů, který byl přiložen u poukazu. Ty, co se nám líbily jsme obvolaly, ale zjistily jsme, že jich je už spousta obsazena. Zarezervovaly jsme si pobyt v hotelu u Luhačovické přehrady v blízkých Pozlovicích. Termin jsme si vybraly na začátek února, tudíž mimo sezónu. Hotel byl sice v částečné rekonstrukci, ale to nám nevadilo, jelikož jsme tam byly skoro samy. Náš pobyt zahrnoval relax balíček, takže bazén, sauna, vířivka, odpočinek na lehátkách, masáže a inhalace Vincentky. Personál byl kouzelný, vstřícný, vše nám splnili. Dopoledne jsme využily krásného počasí k posezení na balkoně, který k našemu pokoji patřil a užívaly si sluníčka, nevynechaly jsme procházku do nedalekých Luhačovic. Pobyt se nám moc líbil a věřte, že se nám odjíždělo těžko. Děkujeme za možnost odpočinku zaměstnavateli, který právě nás k odměně delegoval, Zlínskému kraji a také hotelu Adamantino Luhačovice. Michaela Rafajová, pracovnice přímé péče 

"Odpočinout si od běžných starostí bylo příjemné," shodují se pečovatelky odměněné Zlínským krajem"Odpočinout si od běžných starostí bylo příjemné," shodují se pečovatelky odměněné Zlínským krajem"Odpočinout si od běžných starostí bylo příjemné," shodují se pečovatelky odměněné Zlínským krajem

Posláním Charitní pečovatelské služby Zlín je poskytnutí odborné pomoci rodinám s dětmi, osobám se zdravotním nebo tělesným postižením a seniorům se sníženou soběstačností, která vznikla v důsledku věku či nemoci. Služba plně podporuje úsilí uživatele setrvat co nejdéle ve svém domácím prostředí. Jejím cílem je zajistit bezpečné a odborné služby, zachovat běžný, resp. dosavadní způsob života uživatele, podpořit jeho soběstačnost a zmírnit osamělost a bezmocnost, umožnit, aby uživatel zůstal co nejdéle ve svém domácím prostředí, případně poskytovat péči v době, kdy rodinní příslušníci vykonávají svá zaměstnání. 

Ocitli jste se bezradní, neboť Váš blízký se stal nemohoucím a závislým na pomoci druhých? Nemáte sílu mu dát potřebnou péči? Nebo Vám samotným činí stále větší problém postarat se o sebe stejně, jako dříve? Odbornou péči uživatelům v jejich přirozeném prostředí, u nich doma, poskytnou pracovnice Charitní pečovatelské služby Zlín, které vzkazují: "Jsme tady pro Vás! Už jednatřicet let."

Charitní pečovatelská služba Zlín, finanční podpora 2022: Zlínský kraj - Program pro poskytování finanční podpory z rozpočtu Zlínského kraje k zajištění dostupnosti sociálních služeb na území Zlínského kraje pro rok 2022, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, statutární město Zlín a dárci - veliké poděkování. Bankovní spojení ČS, a.s., č.ú. 1400878319/0800.

Ing. Pavla  ROMAŇÁKOVÁ

Ing. Pavla ROMAŇÁKOVÁ

projektová manažerka
Tel.: 603 491 601 E-mail: _8IvRWhg88Ak1~l7VX~J27d4YanBZd54Ys