„Práce v Charitním domově pro matky s dětmi v tísni naplňovala můj život. Těžko se mi se vším tady, po více jak 25 letech, loučí," vyznala se Eva Danielová
31. ledna 2024 Články

Paní Eva vedla kolektiv sociálních pracovníků a pracovníků v sociálních službách, aby společně ´podávali ruku v nesnázi´ těm, kteří pocítili ztrátu bydlení, kteří se potýkali s domácím násilím či těm, kteří sami byli obětí sociálně patologických jevů a stěží nastalou životní situaci bez pomoci zvládali. Stovky ubytovaných dospělých u ní nacházely účinnou pomoc. Životní příběhy obyvatel azylového domu nejsou příliš veselé. A tedy ani služba v jejich prospěch není snadná. Ale může být radostná ...

Může být radostná, pokud se klienti tak zvaně postaví na vlastní nohy. Velké poděkování paní Mgr. Evě Danielové za její velký podíl na radosti mnohých ubytovaných dospělých, za její zájem o člověka, za vstřícnost a empatii, i oporu poskytovanou kolegům. Poděkování za naplňování vize, poslání i cílů jak služby, tak organizace, loajalitu, za velký cit pro křesťanské hodnoty. Přejeme zdraví, radost, Boží požehnání. Přejeme trvalou inspiraci pro psaní básní.

Sny

Opatrujme si své sny,
jako vzácná zrnka rubínů.
Z těch nebudeme vyhnáni,
jsou mimo prostor a čas dnů.

Věřme ve svá přání,
jako věčně milenci věří
v neomylnost svých vyznání.
A čas sám věrnost prověří.

Charitní domov pro matky s dětmi v tísni Zlín poskytuje své služby od roku 1997. Celoročně je zde k dispozici deset bytových jednotek s jednatřiceti lůžky pro deset dospělých s dětmi. Posláním služby je tedy poskytnutí přechodného a bezpečného ubytování osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení. Poskytování služby vychází z individuálních potřeb osob, s podporou jejich samostatnosti a nápomoci k návratu do běžného života. Přednostně je chráněn zájem nezletilého dítěte. Služba ctí své zásady – respektování soukromí a osobnosti uživatelů, vycházení z individuálně určených potřeb uživatelů, zachování lidské důstojnosti, motivování uživatelů k řádné péči o děti, týmová práce personálu.

Máte mělkou půdu pod nohama a nemáte se, spolu se svými dětmi, o koho opřít? Stali jste se terčem domácího násilí? Cítíte se, jako matka očekávaného dítěte, ohrožena? Ztratili jste střechu nad hlavou? Zde naleznete pochopení a oporu.

Charitní domov pro matky s dětmi v tísni Zlín, finanční podpora 2024: Zlínský kraj, statutární město Zlín, město Otrokovice a dárci - děkujeme. Bankovní spojení ČS, a.s., č.ú. 1400878319/0800.

Ing. Pavla Romaňáková
projektová manažerka