Tříkrálový koncert odvysílá Česká televize bez koledníků v publiku
7. ledna 2021 Články

Tříkrálový koncert odvysílá Česká televize bez koledníků v publiku

Tříkrálový koncert, to je poděkování partnerům, dárcům, příznivcům a především koledníkům, kteří nejen že kralují online, ale chybět budou tentokrát i v hledišti. Oni totiž budou sledovat celý pořad na televizních obrazovkách. Hezky v teploučku domova, se svými nejbližšími, Přidejte se v neděli 10. ledna od 18-ti hodin v přímém přenosu České televize jedna. Provází Martina Kociánová a Jan Čenský, účinkují Alena Antalová, Michal Hrůza s kapelou, Leona Machálková, Pokáč a VOXEL & Spol.

Během koncertu zazní reportáže o tom, kde vykoledované peníze z Tříkrálové sbírky pomáhají, tentokrát z Domova pokojného stáří sv. Františka v Javorníku a Sociálně terapeutických dílen sv. Josefa v Domažlicích a v Meclově. Z výnosu Tříkrálové sbírky však podporu získá mnoho desítek dalších.

Lednový koncert ovšem proběhne bez přítomnosti koledníků v publiku, ostatně současné podmínky ani koledování v terénu neumožňují. Systém PES celou koledu vyhnal z ulic do online prostoru. Během koncertu proto zazní také tříkrálový spot s ´panem Onlajnem´, jehož natočení bylo současnou situací inspirováno.

A pro ty, kteří se chtějí hudebně naladit už nyní, je zde rozhodně nemalé překvapení z obce Březnice u Zlína: "Na podporu letošní Tříkrálové sbírky natočily naše děti koncert, který v ´normálních časech´ předvádějí v kostele veřejnosti ve vánočním čase. V současné době to bylo bohužel jinak… ale máme možnost tento hudební zážitek shlédnout na internetu. Zdraví a pohodový start do nového roku přeje Josef Hutěčka, starosta obce."

Diváci Tříkrálového koncertu, vysílaného Českou televizí, mohou podpořit sbírku několika různými způsoby

Darovat online

motto tří králů:
KAŽDÁ KORUNA POMÁHÁ

Vhoďte ji tedy do online kasičky. Zadáte-li název obce či PSČ,
budou finance přiřazeny spádové Charitě (Zlín), nebo si můžete vybrat organizaci,
jíž chcete dar poukázat.

Charity Zlín

QR platba

Tříkrálová sbírka Zlín, 2020

Ze srdce děkujeme všem, kteří i v těchto časech myslíte na ostatní!

Podklad k článku připravila Lucie Pemlová Straková, Charita Česká republika

Ing. Pavla  ROMAŇÁKOVÁ