Jak se u nás zelenilo

Jak se u nás zelenilo

Chléb s pórkovou pomazánkou a okurkou, zelený čaj. Lépe jsme ani dnešní „zelený“ den nemohli začít. Posilněni svačinkou jsme se dali do beránka. Pochopitelně do smíchání ingrediencí, na onu typickou velikonoční dobrotu ke kávičce. Mezitím jsme dopřáli vláhu všemu zelenému, čím jsme v předešlých dnech centrum vyzdobili. V tom zazvonil zvonek a ...

... a není pohádky konec. Ale začátek návštěvy ogary z Velíkové, jež přišel zatížen velkou kyticí proutí. A tak nechybělo pletení pomlázky, tataru či pro někoho šmigrustu. A aby se lépe pletlo, zanotovali jsme i písničky. Ale to už se z kuchyňky linula sladká vůně, což byla známka toho, že beránek je hotov. Rychle připravit, spíše míchat, míchat a míchat, bílou hmotu na jeho kudrlinky. Povedlo se a beránek se zelenou mašlí na nás mrknul kávovým okem. 

Ještě jedna poznámka. Celé zelené dopoledne jsme mohli obdivovat dvě panenky, které na výzvu přítomných, přinesla jedna z uživatelek. Obě pocházejí z Vídně a oběma je téměř devět desítek let.

Ing. Pavla Romaňáková, projektová manažerka Charity Zlín