Při výrobě dušičkových věnečků jsme vzpomínali na své blízké

V tyto dny pozůstalí vzpomínají na své blízké, kteří nejsou již mezi námi. Navštěvují hřbitovy, upravují hroby a zapalují svíčky. Toto všechno je důležité a zvláště ve večerním čase blikající svíčky, na vyzdobených hřbitovech, působí velmi tajemně. Ovšem větší důležitost má vzpomínka v modlitbě, zúčastnění se pobožnosti na hřbitově a získání plnomocných odpustků pro zemřelého. Mnoho z nás věří, že život úmrtím nekončí, že pokračuje život věčný. Aby život věčný slavili naši zemřelí v nebi, můžeme jim pomoci právě získáním plnomocných odpustků.

„I naši uživatelé jedno dopoledne věnovali vzpomínce na své blízké, kteří již nejsou mezi námi, a to výrobou dušičkových věnečků. Každý měl možnost vyrobit si dle své fantazie věneček z různých surovin a materiálů. Bylo velmi úžasné pozorovat, jak se všichni zapojili s chutí a elánem do práce,“ popsala dušičkový čas v centru denních služeb sociální pracovnice Petra Skřivánková. K uctění památky a vzpomínky na naše zemřelé, plánujeme v následujícím týdnu, konkrétně od 3. do 7. listopadu, navštívit Lesní hřbitov ve Zlíně, věnovat modlitbu a rozsvítit svíčku, která značí symbol věčného života.

Michaela Blahová, vedoucí střediska