Maminka Markétky je vděčná za klimatizaci. Dceři usnadnila v letních vedrech dýchání

Občanská poradna podává ruku v nesnázíchPomoc a podpora poskytovaná uživatelům sociálními pracovníky odborného poradenství, je širokospektrá. Není tedy pochyb o tom, že je těší, když při řešení nepříznivé situace najdou s uživatelem společně cestu, jak situaci řešit. Když dojdou k cíli, zažívají pak velkou radost.

"Chci touto cestou poděkovat za pomoc," napsala paní Mirka.

"S dcerou bydlím ve velmi teplém a slunném domku, s pokoji na jih a západ, kde se v letních měsících teplota v pokojích může vyšplhat až ke 30°C, což není možné ani v noci vyvětrat. Dcera, která má těžkou inoperabilní srdeční vadu, tyto tropické teploty zdravotně velmi špatně snáší, špatně dýchá, je unavená. V parných dnech pak jen leží, je napojena na kyslíkový koncentrátor, není jí dobře.

Instalace klimatizace pomohla situaci velmi radikálně vyřešit. Markétka letos i při horkách doma normálně fungovala. Její zdravotní stav byl stabilizovaný, nijak nebyl zátěží pro srdce. Ještě jednou velké díky za poskytnutou pomoc, Mirka a Markéta"

Poděkování paní Mirky sociálním pracovníkům Občanské poradny Charity Zlín

Během poskytování poradenství vyplynula potřeba zmírnění zdravotních problémů dcery Markéty. Jako dobrá volba se jevila instalace klimatizační jednotky. Ta byla spolufinancována z projektu Přímá pomoc sociálně potřebným na Zlínsku, realizovaného díky výnosu Tříkrálové sbírky 2018.

telefon pracovní dny 07:30-15:30hodin