Poděkování z Nemocnice Milosrdných bratří Vizovice patří i tříkrálovým koledníkům

Za pomoc Charitě Zlín jsme velmi vděčni a děkujeme také dárcům, kteří přispěli na dobrou a užitečnou věc. Finanční příspěvek z tříkrálové sbírky jsme použili na pořízení nového dorozumívacího zařízení ke komunikaci mezi sestrou a pacientem na 1.patře naší nemocnice. Systém nám již funguje a pacienti si tak mohou v případě potřeby kdykoliv přivolat pomoc. Ještě jednou děkujeme za dlouholetou pomoc a spolupráci, které si moc vážíme. Ing. Zdeňka Vlčková, ředitelka

projekt Nemocnice Milosrdných bratří Vizovice, dorozumívací zařízení mezi personálem a pacientem v 1.NP

Nemocnice Milosrdných bratří ve Vizovicích byla založena paní hraběnkou z Blümegenu v roce 1781. Ta povolala řád Milosrdných bratří, aby se staral o nemocné a všechny potřebné. Řád zde sloužil do r.1951, kdy nemocnice nuceně přešla pod Okresní nemocnici ve Zlíně a sloužila pacientům s plicním onemocněním.
V roce 1993 zde Milosrdní bratři obnovili svou činnost, o tři roky později se podařilo navrátit budovu zpět řádu. Nemocnice fungovala jako interní oddělení, po nutné restrukturalizaci lůžek od roku 1999 jako Léčebna dlouhodobě nemocných s 65 lůžky (interní ambulance a komplement biochem. a hematom. laboratoř, rentgen, rehabilitace). Od převzetí nemocnice řádem bylo nutno provést mnoho náročných rekonstrukčních prací, na kterých se podílela i Charita Zlín díky prostředkům získaným z Tříkrálové sbírky. Pavla Romaňáková,projektová manažerka Charity Zlín

telefon pracovní dny 07:30-15:30hodin