Pečující rovněž potřebují péči (2022.5)

8. 11. 2022, 15:30 - 8. 11. 2022, 17:00 Zálešná I/3222, Zlín Beseda, Ostatní, Akce pro dobrovolníky, Akce pro veřejnost

Pozvánka ke společnému sdílení radostí, ale i strastí. V malé skupině, kde je možné mluvit, ale také jen naslouchat. Získat podporu, radu. Nestranně, s respektem, bezplatně.

PEČUJETE O SVÉ BLÍZKÉ, či Vás tato role čeká ...

• a nevěříte si, že vše zvládnete?
  • jste unaveni, máte pocit, že Vám nikdo nemůže s péčí pomoci?
  • už skoro nevíte, jak chutná káva s kamarádkou, fotbálek s partou borců?
  • nemáte s kým sdílet svá trápení, ale i radosti a chvilky štěstí?
  • řešíte předluženost opečovávané osoby, nebo svoji vlastní?
  • ztrácíte se v legislativě, obtěžuje Vás běhání na úřady?

Využijte pozvání a ZASTAVTE SE na chvíli

• plánované termíny setkání v roce 2022, změna možná: 15.března, 10.května, 12.července, 13.září, 8.listopadu

Pečující rovněž potřebují péči (2022.5)

Občanská poradna Charity Zlín poskytuje své služby od roku 2006 v pracovní dny ambulantní i terénní formou v počtu minimálně devatenáct intervencí za týden, a to na základě ústní smlouvy seniorům, osobám v krizi a rodinám s dětmi. Posláním služby je poskytovat podporu a pomoc občanům, jejichž sociální a zdravotní stav je pro ně momentálně omezující a kteří svou nepříznivou životní situaci vnímají jako neodkladnou a nemohou ji zvládnout vlastními silami. Služba ctí své zásady – nezávislost, nestrannost, diskrétnost, respektování, které vycházejí z Etického kodexu občanských poradců a Asociace občanských poraden.

Pociťujete svoji životní situaci jako nepříznivou, nekomfortní, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami? Dohnaly Vás dluhy, či dokonce exekuce? Neváhejte oslovit ty, kteří Vám mohou podat ´ruku v nesnázi´. Obraťte se s důvěrou na Občanskou poradnu Charity Zlín, která pomáhá lidem řešit jejich situaci nestranně a diskrétně jak v poradně, tak i u nich doma.

Občanská poradna Charity Zlín, finanční podpora 2022: Zlínský kraj - Program pro poskytování finanční podpory z rozpočtu Zlínského kraje k zajištění dostupnosti sociálních služeb na území Zlínského kraje pro rok 2022, Program pro poskytování finanční podpory z rozpočtu Zlínského kraje pro sociální služby na území Zlínského kraje pro období 2020 – 2022 (r.2022) a Program pro poskytování finanční podpory z rozpočtu Zlínského kraje k dofinancování sociálních služeb na území Zlínského kraje pro rok 2022, statutární město Zlín a dárci - veliké poděkování. Bankovní spojení ČS, a.s., č.ú. 1400878319/0800.

Mgr. Jana STROUHALOVÁ

vedoucí služby, sociální pracovnice