Buďte prvními gratulanty desetileté Domovince. ´PomoztePohybem.cz´

Domovinka - centrum denních služeb pro seniory Charity Zlín, 2006 - 2016

Gratulantem může být každý, kdo se dá do pohybu s EPP - Pomáhej Pohybem

Domovinka nabízí denní pobyt seniorům, pro něž není dobré, aby zůstávali sami doma v čase, kdy jejich blízcí jsou v zaměstnání. Služba dává seniorům jedinečnou možnost trávit část dne ve společnosti vrstevníků.

Hlavním cílem centra je posílení schopností a dovedností seniorů, podpora jejich samostatnosti, aktivizace, motivace, pomoc při řešení osobních problémů, ale také duchovní podpora. To vše za podmínek individuálního přístupu, respektování soukromí, dodržování lidských práv a zajištění důstojného prostředí. Seniorům je během pobytu zajištěna strava, pitný režim, pomoc při osobní hygieně. S nadšením jsou seniory přijímány výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, jako například cvičení paměti, hry, soutěže, relaxační a terapeutická cvičení, tělesná cvičení, jízda na rotopedu, mezi oblíbené patří ruční a výtvarné činnosti, ale také pomoc při domácí práci, konkrétně pečení, a následná degustace, koláčů. V nabídce centra nechybí přednášky, ukázky zájmových aktivit či krátké procházky v zahradě. V rámci reminiscence navštěvují pracovníci se seniory zajímavá místa na Zlínsku, kdy při přímém kontaktu se známým prostředím se vybavuje hodně vzpomínek, což je jeden z osvědčených způsobů trénování mozku.

Služba plně stojí za svým mottem: ´Není dobré, aby člověk byl sám´.

Prostředky získané z EPP - Pomáhej pohybem s mobilní aplikací Nadace ČEZ, jež je nástrojem, díky němuž má její uživatel možnost vlastním aktivním pohybem určovat, které projekty a v jaké výši má Nadace ČEZ finančně podpořit, budou využity na pokrytí provozních nákladů služby, jež je denně profesionálně poskytována deseti seniorům. PeR

PomáhejPohybem.cz zlínské Charitě