Pečovatelky se těší z nových vozidel díky Evropské unii
6. listopadu 2019 Články

Pečovatelky se těší z nových vozidel díky Evropské unii

Projekt Zkvalitnění sociálních služeb Charity Zlín se zaměřuje na vytváření kvalitních podmínek pro poskytování terénní formy pečovatelské služby (Charitní pečovatelská služba Zlín) i pro poskytování sociální služby azylové domy (Charitní domov pro matky s dětmi v tísni Zlín) koupí šesti nových osobních automobilů pro poskytování terénní sociální služby a znovuvybavení současných deseti bytových jednotek.

Dar ze všech skoro nejcennější. Přesně to by se dalo říci o šesti osobních vozech, které byly zakoupeny díky realizovanému projektu Zkvalitnění sociálních služeb Charity Zlín. Ač se to nezdá, dopravní prostředek je podstatným při poskytování terénní služby. Doba, kdy pečovatelky běhaly za klienty pouze po svých, či využívaly ať už městskou hromadnou dopravu, nebo dopravu autobusovou mezi obcemi, je již nenávratně pryč. Ne, že by již tato nebyla využívána, ale přece jen rychlejší a komfortnější cesta za uživateli je ta realizovaná osobním automobilem.

Pečovatelky v přímé péči ujedou ročně více než 75.000 kilometrů. Nezáleží, zda je pátek či svátek, rozkvétají stromy nebo padá listí, zda mrzne až praští, či slunce sálá, až to není únosné. Z toho je zřejmé, že kvalitní ´kočár´ pracovníci terénní přímé péče ocení, že si jej hýčkají. Není tedy divu, že své nové miláčky jsou pečovatelky ochotny ´nosit na rukou´ a občas vozítku i přilepšit pohlazením, poděkováním, či řádnou kartáčovou očistou. Všem, kteří usednou za volant služebních vozidel, přejeme šťastnou cestu a prosíme: "Pane, průvodce na jejich cestách, pomáhej jim!"

Díky realizaci záměru neklesá, ani nestagnuje, kvalita života cílových osob projektu na území definovaném Strategií IPRÚ, zároveň dochází k vyššímu komfortu života pracovníků při poskytování uvedených sociálních služeb, na které je projekt cílen. Plánovanými výstupy projektu budou dotčeni muži i ženy bez rozdílu.

  • název projektu: Zkvalitnění sociálních služeb Charity Zlín
  • číslo projektu: CZ.06.2.56/0.0/0.0/16_057/0011087
  • termín realizace: 07/2018 - 12/2019

Zkvalitnění sociálních služeb Charity Zlín

Pečovatelky se těší z nových vozidel díky Evropské uniiPečovatelky se těší z nových vozidel díky Evropské uniiPečovatelky se těší z nových vozidel díky Evropské uniiPečovatelky se těší z nových vozidel díky Evropské unii

Ing. Pavla Romaňáková
projektová manažerka