Tříkrálová sbírka 2019 na Zlínsku 2. - 6.ledna
29. prosince 2018 Články

Tříkrálová sbírka 2019 na Zlínsku 2. - 6.ledna

ve městech Zlín, Fryšták, Slušovice a Vizovice a obcích Bohuslavice u Zlína, Bratřejov, Březnice, Březůvky, Březová, Částkov, Dešná, Dobrkovice, Doubravy, Držková, Hostišová, Hrobice, Hřivínův Újezd, Hvozdná, Jasenná, Kaňovice, Karlovice, Kašava, Kelníky, Lechotice, Lhota u Malenovic, Lhotsko, Lípa, Lukov, Lukoveček, Lutonina, Machová, Míškovice, Mysločovice, Neubuz, Ostrata, Podkopná Lhota, Provodov, Sazovice, Šarovy, Tečovice, Trnava, Ublo, Velký Ořechov, Veselá, Vlčková, Všemina, Zádveřice-Raková, Želechovice nad Dřevnicí

Tříkrálová sbírka 2019 na Zlínsku již po dvacáté, na území republiky po devatenácté

Záštitu nad Tříkrálovou sbírkou na Zlínsku převzal Mgr. Aleš Dufek, náměstek primátora města Zlína

Pořadatelem Tříkrálové sbírky je Charita Česká republika se sídlem v Praze, a to dle osvědčení oznámení Magistrátem hlavního města Prahy ze dne 15. 10. 2012 č. j. S-MHMP/1327710/2012 a 1340351/2012 a v souladu s aktuálně platnými právními předpisy (zejm. z. č. 117/2001 po novele č. 120/2012 Sb. O veřejných sbírkách). Dle místních zvyklostí v době připomínky Tří králů (6. ledna) chodí do domácností, institucí a po ulicích v celé České republice skupinky tří králů s koledou a vybírají do kasiček příspěvky od občanů.

Pokud Vás králové nezastihnou, a přesto chcete sbírku podpořit, můžete poukázat platbu

• na samostatný tříkrálový sbírkový účet 66008822/0800 u České spořitelny /VS 777, KS 0379/
  • dárcovskou SMS ve tvaru DMS KOLEDA 30, DMS KOLEDA 60, DMS KOLEDA 90 na číslo 87 777. Cena jedné DMS je 30,-, 60,- či 90,- Kč u všech telefonních operátorů. Charita z každé DMS zprávy obdrží částku o korunu nižší, než je hodnota odeslané zprávy.

Dar odevzdaný koledníkům a taktéž dar formou odeslané DMS, jsou dary anonymní a nelze na ně vystavit potvrzení o daru, či darovací smlouvu. Pokud tyto požadujete, informujte se.

Naše poděkování patří pracovníkům magistrátních, městských a obecních úřadů v jednotlivých obcích, duchovním správcům všech farností, místním asistentům Tříkrálové sbírky, kteří na sebe vzali odpovědnost za hladký průběh Tříkrálové sbírky ve své obci, dále vedoucím skupinek koledníků a koledníkům a v neposlední řadě také všem dobrým lidem, kteří tříkrálovým koledníkům přispěli a podpořili tak charitu v její snaze pomáhat potřebným.