Tříkrálové požehnání i pár slov k zamyšlení přichází tentokrát od římskokatolického kněze Zbigniewa Jana Czendlika, děkana lanškrounského
1. ledna 2023 Články

Tříkrálové požehnání i pár slov k zamyšlení přichází tentokrát od římskokatolického kněze Zbigniewa Jana Czendlika, děkana lanškrounského

"To vy, koledníci Tříkrálové sbírky, jste požehnáním pro tuto zemi. Jste požehnáním pro lidi slabé, chudé, pro lidi bez domova a pro spoustu dalších lidí. Já Vám jen děkuji za tu Vaši službu."

Poděkování

Tříkrálová sbírka, tradice která nekončí převzato https://www.trikralovasbirka.cz/podekovani/

Poslední roky jsou pro naši společnost náročné, epidemie, válečný konflikt blízko našich hranic a ekonomické problémy; každý z nás cítí, že doba není jednoduchá. Přesto k vám opět přicházejí naši koledníci a budou prosit o dar potřebným. Ano, právě teď je totiž solidarity a ochoty pomáhat potřeba více než kdy jindy. I na nás se obrací stále více lidí: Charita očekává, že se na ni bude obracet stále více lidí v nouzi a už nyní se snaží na situaci reagovat a rozvíjet své služby pro ně.

Prosíme, přispějte do Tříkrálové sbírky a pomozte tak lidem s hendikepem, nemocným a umírajícím, dětem bez dobrého rodinného zázemí nebo seniorům. Tři králové, kteří k vám přicházejí, pro vás mají za vaši štědrost dar, dar velmi cenný, je to Boží požehnání, přání všeho dobrého do roku 2023 a radost, radost ze setkání, radost z lidské vzájemnosti, radost ze života samého, radost, že pokud se ocitneme ve složité situaci, najde se pomocná ruka a otevřené srdce, které nám pomůže obtíže překonat. Děkujeme vám.

Pár slov k zamyšlení si pro vás připravil Zbigniew Jan Czendlik, kněz, fotbalista a milovník života, děkan farnosti Lanškroun.

 

Tříkrálová sbírka 2023

Ing. Pavla  ROMAŇÁKOVÁ

Ing. Pavla ROMAŇÁKOVÁ

projektová manažerka
Tel.: 603 491 601 E-mail: _8IvRWhg88Ak1~l7VX~J27d4YanBZd54Ys