Věříme, že jsme se přiblížili k návratu do běžného života bez COVID-19
6. května 2021 Články

Věříme, že jsme se přiblížili k návratu do běžného života bez COVID-19

V současné nelehké „kovidové“ době máme důvod k radosti. Sociální pracovníci Charitního domova pro matky s dětmi v tísni Zlín mají za sebou první dávku očkování. Všichni jsme očkování prodělali bez jakýchkoliv problémů a doufáme, že i následující druhou dávku zvládneme stejně dobře. 

Své pocity jsme si podrobně popsali, aby každý z nás věděl, co ho čeká – byly to docela veselé a humorné zážitky. Zvláště proto, že naše vzájemné kontakty jsou omezené a vyprávění trochu zprostředkované a trochu neúmyslně přibarvené – tak nějak asi vznikají zábavné příběhy.

Těšíme se, že jsme o krůček blíže k bezpečnému provozu, kdy se snížilo riziko onemocnění jak každého z nás, tak i bezpečnému poskytování služby našim uživatelům. Třebaže dbáme důsledně všech bezpečnostních opatření a naši klienti rovněž respektují naše pokyny, přece jen se můžeme těšit, že jsme se přiblížili k návratu do běžného života bez kovidu, tak jak tomu bylo dříve. Někteří zaměstnanci jsou tak „zodpovědní“, že nosí respirátory i doma, než si uvědomí, že nejsou v práci. Kolegyně mi sdělila, že desinfikuje i tlapky čivavě.

Také děti našich klientů již dobře nezvládají on-line výuku, jsou bez kamarádů a ochuzeni o sociální kontakty. Snažíme se jim co nejvíce nahradit čas bez kontaktů s kamarády a čas bez návštěv. Maminky vnímají naši snahu a pomáhají, jak to jde i s rouškami a rozestupy. S pomalým příchodem jara a možností vycházek našich dětí svět vypadá hned veseleji.

Věříme, že jsme se přiblížili k návratu do běžného života bez COVID-19

Máte mělkou půdu pod nohama a nemáte se, spolu se svými dětmi, o koho opřít? Stali jste se terčem domácího násilí? Cítíte se, jako matka očekávaného dítěte, ohrožena? Ztratili jste střechu nad hlavou, chybí Vám bezpečí domova? Obraťte se s důvěrou na Charitní domov pro matky s dětmi v tísni Zlín, který zajišťuje přechodné ubytování a oporu, jak obstát v běžném životě.

Charitní domov pro matky s dětmi v tísni Zlín, finanční podpora: Zlínský kraj k Zajištění dostupnosti sociálních služeb na území Zlínského kraje pro rok 2021, statutární město Zlín, město Otrokovice, MPSV a dárci - děkujeme. Bankovní spojení ČS, a.s., č.ú. 1400878319/0800.

Bc. Ing. Jana BABICOVÁ

pověřena vedením služby, sociální pracovnice
Tel.: 605 234 965 E-mail: 58AkO0584-BFRYUSgevxO1.7~bGkO1p