Adventní benefice opakovaně zastavil covid
23. prosince 2021 Články

Adventní benefice opakovaně zastavil covid

Beneficium = dobrodiní, prospěch. Těmi, na které dárci nejčastěji myslí, jsou nějakým způsobem znevýhodněni a potřebují pomoc, podporu. #procpomahat. Není lepší si říci: „Kašli na pomoc"? Nikoliv. Každým rokem v době adventní realizuje Charita Zlín benefice v rámci veřejných sbírek, které spravuje. Díky dárcům se tak přikutálí finance nejen pro Fabiánka, Kristýnku, Mariánku, ale i dvě zlínské školy - Církevní základní a mateřská škola a Základní škola Mostní. Tentokrát trvající covidová situace dala stopku třem připravovaným beneficím.

Benefice Betlémské světlo v ´Lucerničce pro Anetku´

Betlémské světlo. Na zlínském náměstí Míru se objevuje pravidelně v posledních dnech adventu. Přinášejí jej Skauti Zlín. K přenosu světla mohli v minulých letech příchozí využít Lampičku pro Anetku, na jejíž výrobě se podílejí pracovníci Charity Zlín. Jedné přenosce pracovníci věnovali 50 minut (!) Finance, které za ni vložili lidé do kasičky, byly v plné výši poukázány na některý z účtů veřejné sbírky spravované zlínskou Charitou. Tentokrát měl být určen pro podporu Fabiánka. 

Benefice Vánoční svícen ´pro Kristýnku´ se Šárkou Gazdovou-ruce v akci

Svícen, či zdobená baňka. Radosti, které si na zlínském náměstí, v rámci Adventní Zlín, vyráběli v minulých letech příchozí. Finance, které za ně vložili do kasičky, byly v plné výši poukázány na samostatný účet veřejné sbírky. Letos benefice pro Kristýnku dostala, díky covidovým okolnostem, opakovaně stopku. Tu ale nemohou dostat rehabilitace, cvičení, ani potřebné pomůcky ve prospěch mladé ženy. Děkujeme, že pomáháte, že myslíte na druhé. Vždyť každá koruna pomáhá.

Adventní benefiční koncert duchovní hudby ´pro Mariánku´

Adventní koncert duchovní hudby v kostele svatého Filipa a Jakuba ve Zlíně je již po mnoho let pohlazením pro všechny příchozí. Díky krásné hudbě, v podání komorního orchestru Concertino, jsou posluchači uvedeni do doby adventní, do doby očekávání, doby naplněné láskou a laskavostí. A také doby, v níž se lidé daleko více zajímají o druhé. Letos tóny zastavilo doporučení nekonat kulturní akce v kraji. Otevírání srdcí ale zastavit nedokáže. Poděkování všem, kteří pomáhají.

Další veřejné sbírky

Ing. Pavla  ROMAŇÁKOVÁ

Ing. Pavla ROMAŇÁKOVÁ

projektová manažerka
Tel.: 603 491 601 E-mail: _8IvRWhg88Ak1~l7VX~J27d4YanBZd54Ys