Pracovník roku v sociálních službách Zlínského kraje pro rok 2019 je z Charity Zlín
19. září 2019 Články

Pracovník roku v sociálních službách Zlínského kraje pro rok 2019 je z Charity Zlín

Gratulujeme paní Barboře Bridové Jančíkové a děkujeme za její věrnost zlínské Charitě. Anketa „Pracovník roku v sociálních službách Zlínského kraje“ je vyhlašována od roku 2010. Ve výzvě Zlínského kraje k anketě je, mimo jiné, uvedeno: Smyslem ankety je ocenění pracovníků v oblasti sociálních služeb a sociální péče ve Zlínském kraji. Ocenění je uděleno za mimořádnou, kvalitní a obětavou činnost, za kterou zasluhují veřejnou poctu a poděkování. 

Na poradě pracovního týmu Charitní pečovatelské služby Zlín, byla jednohlasně zvolena paní Barbora Bridová Jančíková pro nominaci do ankety „Pracovník roku v sociálních službách“ Zlínského kraje pro rok 2019. Ta děkovala svým parťačkám už v době, kdy ji jednohlasně podpořily v nominaci. Když ale otevřela dopis s razítkem Zlínského kraje, jímž jí bylo oznámeno, že je mezi oceněnými, byla dojatá: "Jsem šťastná. Ale úspěch v anketě nepatří pouze mně. Týká se celého kolektivu, kterému děkuji za jednohlasnou nominaci, moc mne to potěšilo. Opravdu. A také musím poděkovat paní vedoucí. Jsem moc ráda, že jsme taková dobrá parta, která drží při sobě."

Pyšná je na kolektiv i Zdeňka Vlčková, vedoucí služby. To ona na adresu oceněné pečovatelky, za celý kolektiv uvedla: "Paní Barbora Bridová je zkušená pracovnice přímé péče v terénní pečovatelské službě. Vykonává ji více než patnáct let. A velmi ráda. Je znalá, obětavá, vstřícná, ochotná pomoci při řešení problémů i každodenních běžných starostí uživatelů. Nechybí jí spolehlivost, z ničeho ´nedělá vědu´, je dříč. Bravurně zvládá náročné situace, o které při terénní práci není nouze. Nebojí se nových výzev, a ty pak dobře zvládá. Všechny kolegyně o ní vědí, že má smysl pro pořádek a disciplínu. Nejen, že je pevnou součástí kolektivu, ale také stojí v čele akcí k jeho stmelení. Dává podněty ke zlepšení pracovního prostředí. Má ráda i akce realizované organizací, ráda se jich účastní. Byť je několikanásobnou maminkou a již i babičkou, dokáže své soukromí skloubit s prací, dokáže od sebe oddělit tyto dvě životní úlohy. Soukromou a pracovní. Za to si jí velice vážím. Ocenění si zaslouží za odváděnou práci v domácí péči, vytrvalost, pracovní nasazení. Také za lidskost, empatii." Že je přesně taková, dokládají slova chvály a díků od uživatelů a rodinných příslušníků:

Paní Hela Petrová: „S Barunkou jsem velmi spokojená. Jsem moc ráda, když má u mě službu. Je vstřícná, spolehlivá a mám ji moc ráda. Je to moje sluníčko.“

Pan Jiří Diviš: „S prací paní Barbory jsme velmi spokojeni. Dochází k manželce již tři roky. Její přístup je velmi profesionální a lidský.“

MUDr. Vlasta Valehrachová:  … dovolte, abych touto cestou velice poděkovala pracovnici Pečovatelské služby Charity Zlín paní Barboře Bridové. Paní Bára, jak jsme jí doma říkali, byla náš DOBRÝ ANDĚL. Od r. 2ol5 docházela k mému těžce nemocnému otci, který byl klientem Charity. Vždy obětavě a na vysoké profesionální úrovni pomáhala, nejvíce však hodnotím její vysoce lidský a empatický přístup, který se projevil zejména letos v závěru tatínkova života, kdy byla neocenitelnou oporou jak profesionálně tak - a to hlavně - i lidsky celé naší rodině. Moc děkujeme.“ 

Není pochyb, že terénní péče je náročná. K tomu, aby byla poskytována na té nejvyšší úrovni, nestačí odbornost, ani dobré zázemí. Tím nejdůležitějším je poskytovat péči s láskou a vědomím, že jde o poslání. Pro paní Barboru Bridovou i celý kolektiv, je práce posláním. 

Dotace na provoz Charitní pečovatelské služby Zlín v roce 2019 poskytnul Zlínský kraj z programu zajištění dostupnosti Sociálních služeb na území Zlínského kraje a programu Priority Zlínského kraje, obé pro rok 2019, statutární město Zlín a dárci.

Barbora Bridová Jančíková. Pracovník roku v sociálních službách Zlínského kraje pro rok 2019 je z Charity Zlín

Ing. Pavla Romaňáková
projektová manažerka