Adventní benefice 2022 přinesly krásných 19.190 korun. Děkujeme!
22. prosince 2022 Články

Adventní benefice 2022 přinesly krásných 19.190 korun. Děkujeme!

Beneficium = dobrodiní, prospěch. Těmi, na které dárci nejčastěji myslí, jsou nějakým způsobem znevýhodněni a potřebují pomoc, podporu. Není ale lepší si říci: Kašli na pomoc? Nikoliv. Každým rokem v době adventní realizuje Charita Zlín benefice v rámci veřejných sbírek, které spravuje. Letos se, po odmlce v důsledku covidové situace, dokutálely finance pro Fabiánka, Kristýnku a Mariánku.

Pomoc potřebným (Česká televize, Události v regionech (Brno), 23.12.2022)

Betlémské světlo v Lucerničce pro Anetku (22.12.2022)

Čtvrteční pozdní odpoledne na zlínském náměstí, to nebyla jen úžasná Musica Angelica či Add Gospel, to byli i skauti s Betlémským světlem a andělské Lucerničky pro Anetku. Lucerničková myšlenka byla prvně realizována před několika lety, v rámci zlínskou Charitou nejdéle provozované veřejné sbírky pro Anetku, mladou slečnu s diagnosou SMA. A i když holčička už tady není, rodiče přijali prosbu o zachování názvu projektu, jako vzpomínku na ni. A tak zdobené lucerničky pomáhají i nadále.Lidé si v ní odnášejí každoročně světlo do svých domovů. Na její výrobě se podílejí ve svém volném čase pracovníci Charity Zlín, přičemž každé letošní věnovali asi 50 minut (!) Finance, které za ni lidé vložili do kasičky = 7.021 Kč (prostřednictvím QR platby 1.250 Kč), byly v plné výši poukázány na účet veřejné sbírky pro Fabiánka. Poděkování za možnost podílet se na Adventním Zlínu, poděkování 6. skautskému středisku Zlín.

Veřejná sbírka Fabiánek, číslo bankovního účtu 115-4611660217 / 0100

Vánoční dekorace pro Kristýnku (18.12.2022)

Svícen, či zdobená baňka. Radosti, které si na zlínském náměstí, v rámci Adventní Zlín, vyráběli v minulých letech příchozí. Letos je čekala veselá dekorace ať už na stůl, či poličku. I když se pořadatelé obávali, že místní před tvořením pod hvězdami v doprovodu hudební prosukce raději usednou k televiznímu přenosu fotbalového finále ve fotbale (Mistrovství světa 2022) či zamíří na hokejové derby Zlín - Vsetín, vše bylo jinak. Zasáhlo počasí. Mrazivé odpoledne a podvečer nebyl zrovna vhodným na tvoření. I když - několik odvážných rodin na stanoviště přece jen zavítalo. Finance, které nejen tvořící vložili do kasičky = 2.555 Kč, byly v plné výši poukázány na účet veřejné sbírky pro Kristýnku. Poděkování za možnost podílet se na Adventním Zlínu, poděkování za spolupráci Šárce Gazdové - Ruce v akci.

Veřejná sbírka Kristýnka, číslo bankovního účtu 115-4274630227 / 0100

Adventní koncert duchovní hudby, možnost podpořit Mariánku (03.12.2022)

Adventní koncert duchovní hudby v kostele svatého Filipa a Jakuba ve Zlíně je již po mnoho let pohlazením pro všechny příchozí. Díky krásné hudbě, v podání komorního orchestru Concertino, jsou posluchači uvedeni do doby adventní, do doby očekávání, doby naplněné láskou a laskavostí. A také doby, v níž se lidé daleko více zajímají o druhé. Sobotní podvečer měl ještě jedno poslání - nabídnul možnost podpořit Mariánku, čerstvou středoškolačku, která je díky genetické vadě, vedoucí k progresivnímu úbytku svalové hmoty, upoutána na vozík. I přesto, že ji tělo úplně neposlouchá, pomohla mamince s výrobou malých voňavých andělských mydélek, které potěšily všechny příchozí. Finance, které posluchači vložili do sbírkové kasičky = 8.364 Kč, byly v plné výši poukázány na účet veřejné sbírky pro Mariánku. Poděkování Římskokatolické farnosti sv. Filipa a Jakuba, poděkování Concertino.  

Veřejná sbírka Mariánka, číslo bankovního účtu 115-4274950247 / 0100

Další aktuální veřejné sbírky spravované Charitou Zlín

Církevní základní a mateřská škola (vzdělává a formuje dětí a žáky, kteří respektují její křesťanské zaměření)
Zlínská Základní škola Mostní (vzdělává žáky s lehkým až středně těžkým mentálním postižením)

Ing. Pavla  ROMAŇÁKOVÁ

Ing. Pavla ROMAŇÁKOVÁ

projektová manažerka
Tel.: 603 491 601 E-mail: _8IvRWhg88Ak1~l7VX~J27d4YanBZd54Ys