Baltazar: "Pánové zdá se, že je vše připraveno. Můžeme to spustit." Tříkrálová sbírka s letopočtem 2023 odstartovala
2. ledna 2023 Články

Baltazar: "Pánové zdá se, že je vše připraveno. Můžeme to spustit." Tříkrálová sbírka s letopočtem 2023 odstartovala

Kašpar: "Tak pánové, zdá se, že i tady vše probíhá podle plánu." Melichar: "Moment, támhle ještě žehlí kostým. A vidím dokonce nějaké nedozdobené královské koruny." Baltazar: "To jsou drobnosti. Já myslím, že to můžeme spustit!" K+M+B+2023 =Tříkrálová sbírka odstartovala. Královské družiny na Zlínsku koledují pro potřebné 2. - 8. ledna nového roku. Záštitu zde převzal Vojtěch Volf, náměstek primátora města Zlína.

Tříkrálová sbírka 2023

Požehnání koledníkům, bohoslužby v jednotlivých farnostech 

pátek, 6. ledna

  • Hvozdná, 16:00 hodin mše svatá s požehnáním koledníkům
  • Březůvky, 16:30 hodin mše svatá s požehnáním koledníkům
  • Velký Ořechov, 17:00hodin, mše svatá s požehnáním koledníkům
  • Provodov - kaple, 17:30 hodin mše svatá s požehnáním koledníkům
  • Štípa, 18:00 hodin mše svatá s požehnáním koledníkům

sobota, 7. ledna

Aktuální Tříkrálová sbírka na Zlínsku

Největší poděkování patří malým i velkým králům a vedoucím skupinek koledníků

Naše poděkování patří pracovníkům magistrátních, městských a obecních úřadů v jednotlivých obcích, duchovním správcům všech farností, místním asistentům Tříkrálové sbírky, kteří na sebe vzali odpovědnost za hladký průběh Tříkrálové sbírky ve své obci, již zmiňovaným vedoucím skupinek koledníků a samostným koledníkům, kteří jsou připraveni kralovat a v neposlední řadě také všem dobrým lidem, kteří přispívají a podporují tak charitu v její snaze pomáhat potřebným.

Pořadatelem Tříkrálové sbírky je Charita Česká republika se sídlem v Praze, a to dle osvědčení oznámení Magistrátem hlavního města Prahy ze dne 15. 10. 2012 č. j. S-MHMP/1327710/2012 a 1340351/2012 a v souladu s aktuálně platnými právními předpisy (zejm. z. č. 117/2001 po novele č. 120/2012 Sb. O veřejných sbírkách). 

Charity ve Zlínském kraji: Oblastní charita Bystřice pod Hostýnem, Holešov, Oblastní charita Kroměříž, Svaté rodiny Luhačovice, Svaté rodiny Nový Hrozenkov, sv. Anežky Otrokovice, sv. Vojtěcha Slavičín, Oblastní charity Uherské Hradiště a Uherský Brod, Valašské Klobouky, Valašské Meziříčí, Vsetín a Zlín.